ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Ο Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιαρίτου γράφει ιστορία κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας

Όσκαρ 2016: Ο Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιαρίτου γράφει ιστορία κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας

Ένα χρόνο μόλις μετά το Birdman ο Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιαρίτου είναι ξανά νικητής και κάπως έτσι μπαίνει στην λίστα των εκλεκτών. Των σκηνοθετών που έχουν κερδίσει συνεχόμενα Όσκαρ μαζί με τον Γούιλιαμ Γουάιλερ και τον Τζόζεφ Μάνκιεβιτς.

Μια απίθανη νίκη για έναν απίθανο άντρα που αρχικά, ασχολήθηκε με τον χώρο της μουσικής, εργαζόμενος ως dj και ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον μεξικάνικο σταθμό WMF.

Μέσα σε 4 χρόνια, είχε καταφέρει να γίνει ιδιοκτήτης του σταθμού και, στην συνέχεια, να τον κάνει τον πιο δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας. Συγχρόνως συνέθετε μουσική για ταινίες μεγάλου μήκους και η ενασχόληση του με τον κινηματογράφο ήρθε αργότερα όταν ο ευφυής Ινιαρίτου ίδρυσε μια εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. Πάντως αν δεν είχε γνωρίσει τον μεξικανό συγγραφέα Γκιγιέρμο Αριάγα δεν θα μας είχε χαρίσει το συγκλονιστικό δράμα του από το 2000, Amores perros.

Μετά από το ψυχόδραμα το Χόλιγουντ τον υποδέχθηκε με τα 21 Γραμμάρια (2003) και η άτυπη τριλογία του ολοκληρώθηκε με το Βαβέλ που είναι και η τελευταία συνεργασία του Ινιάριτου με τον Αριάγα με τον οποίο και έγιναν από άσπονδοι φίλοι και συνεργάτες ορκισμένοι εχθροί.

Ο δημιουργός του νέου Star Wars προλόγισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας και ο Μεξικανός σκηνοθέτης της Επιστροφής αφιέρωσε το τρόπαιο στον ΝτιΚάπριο: “Λίο, εσύ είσαι ο Revenant, εσύ είσαι η ψυχή της ταινίας και σε ευχαριστώ” είπε. Και μετά είπε κάτι για το δέρμα, το χρώμα και το ρατσισμό που μας πνίγει παντού γύρω μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ