ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mediterraneo: Μια ακόμη διεθνής συμπαραγωγή γυρίζεται στην Ελλάδα

Mediterraneo: Μια ακόμη διεθνής συμπαραγωγή γυρίζεται στην Ελλάδα
Imdb

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, μια ακόμη διεθνής ταινία ξεκίνησε γυρίσματα στην Ελλάδα.

Πρόκαιται για την ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Mediterraneo» του Μαρσέλ Μπαρένο, στην οποία συμμετέχει η Heretic -εταιρεία παραγωγής των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη- ξεκίνησε γυρίσματα στην Αττική, με τις εντυπωσιακές αναπαραστάσεις θαλάσσιων διασώσεων να πραγματοποιούνται στην περιοχή του Σχινιά.

Η ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη αφηγείται την ιστορία του Καταλανού ναυαγοσώστη και ακτιβιστή Όσκαρ Κάμπς, ο οποίος λίγες μέρες μετά τον Οκτώβριο του 2015 -μετά από τη σοκαριστική φωτογραφία που συγκλόνισε τον κόσμο με το άψυχο κορμάκι του μικρού Αϊλάν από τη Συρία σε μια τουρκική ακτή- συμμετείχε καθοριστικά στη διάσωση 242 ανθρώπων, σε ένα από τα πλέον θανατηφόρα ναυάγια των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο, όπου άλλοι 60 έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία.

Ο Όσκαρ Κάμπς, την ιστορία του οποίου αφηγείται η ταινία (@AP Photo)

Η εμπειρία αυτή τον οδήγησε στη δημιουργία της ΜΚΟ Open Arms και ταξίδεψε στη Μυτιλήνη όπου πρόσφερε εθελοντικά τη βοήθειά του σε εκείνους που τη χρειάζονταν. Έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες ώρες στη θάλασσα και αποστολές διάσωσης, μια βράβευση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ανθρωπιστικό του έργο και μια κατάσχεση πλοίου από το ιταλικό λιμενικό με την κατηγορία της «εμπορίας ανθρώπων».

Στην ταινία «Mediterraneo», που αναμένεται στις αίθουσες το 2021, πρωταγωνιστούν ο Έντουαρντ Φερνάντεζ και ο Ντάνι Ροβίρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ