ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Bold As Love: Celebrating Hendrix»: Έκθεση για τα 50 χρόνια από το θάνατο του κιθαρίστα

«Bold As Love: Celebrating Hendrix»: Έκθεση για τα 50 χρόνια από το θάνατο του κιθαρίστα
ΑΡ Photo

Με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του (18 Σεπτεμβρίου 1970) η γκαλερί Masterpiece Art στο Λονδίνο φιλοξενεί μια μεγάλη έκθεση για τον Τζίμι Χέντριξ.

Στην «Bold As Love: Celebrating Hendrix» εκτίθενται, μεταξύ άλλων, σπάνιες φωτογραφίες του θρύλου της ροκ και φωτογραφίες που έρχονται στο φως για πρώτη φορά, τραβηγμένες από τους Ed Caraeff, Baron Wolman, Gered Mankowitz, David Montgomery, Ulvis Alberts και Charles Everest.

Τις φωτογραφίες συνοδεύουν δύο γλυπτά του Guy Portelli, τα «Hey Joe» και «Wight Spirit».

Το δεύτερο είναι ένα μεγάλου μεγέθους γυάλινο ψηφιδωτό με τα αποτυπώματα της παλάμης των περισσότερων από 80 μουσικών που έπαιξαν στο φεστιβάλ του Isle of Wight το 1970 (συμπεριλαμβανομένου και του αποτυπώματος της παλάμης του ίδιου του Χέντριξ για το οποίο ο Portelli είχε ως πηγή φωτογραφία που είχε τραβήξει ο Baron Wolman).

Επιπλέον, εκτίθεται και το σύστημα ηχείων WEM το οποίο ο Χέντριξ είχε χρησιμοποιήσει σε εκείνο το φεστιβάλ, καθώς και οι προσωπικές του κεφαλές κιθάρας –γνωστές και ως καράολα– Fender και το πετάλι για εφέ Univibe.

https://www.instagram.com/p/CFchsfVH2ZM

Η έκθεση φιλοξενείται στη Masterpiece Art, στο Χόλαντ Παρκ, ως τις 30 Σεπτεμβρίου και η επίσκεψη σε αυτή είναι εφικτή μόνον κατόπιν ραντεβού, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο ιστότοπος της λονδρέζικης γκαλερί (https://masterpieceart.co.uk/) προσφέρει δυνατότητα εικονικής περιήγησής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ