ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού

Βραζιλία: Το καρναβάλι του 2021 στο Ρίο αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού
ΑΡ Photo

Το διάσημο καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αναβλήθηκε επ’ αόριστον εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εκδήλωση πρέπει να αναβληθεί. Απλούστατα δεν μπορούμε να την κάνουμε τον Φεβρουάριο. Οι σχολές σάμπας δεν έχουν ούτε τον χρόνο, ούτε τους χρηματοδοτικούς και οργανωτικούς πόρους ώστε να είναι έτοιμες το Φεβρουάριο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ζόρζι Καστανιέιρα, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Σχολών Σάμπας του Ρίο (LIESA), που οργανώνει το καρναβάλι.

Η Βραζιλία είναι μια από τις χώρες στις οποίες ο κορωνοϊός καλπάζει σχεδόν ανεξέλεγκτος και είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως σε αύξηση κρουσμάτων.

ΑP Photo

Εδώ και αρκετους μήνες πολλές σχολές σάμπα είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου του 2021, εφόσον δεν είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού έως τότε.

Οι Mangueira, Imperatriz Leopoldinense, Vila Isabel, Beija-Flor και São Clemente, πέντε από τις 12 μεγαλύτερες σχολές, είχαν πει στην εφημερίδα O Globo ότι θα ψηφίσουν για την επ’ αόριστον αναβολή των παρελάσεων.

ΑP Photo

«Είναι απλό, εάν το εμβόλιο δεν έλθει εγκαίρως, δεν θα υπάρξει σάμπα. Πώς θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα πλήθη χωρίς συλλογική ανοσία;», είχε ο πρόεδρος της σχολής Sao Clemente, Ρενατίνιο Γκόμες.

ΑP Photo

Στο καρναβάλι του Ρίο, κάθε σχολή συμμετέχει με σχεδόν 3.000 μέλη της που χορεύουν, φορώντας κοστούμια, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και τραγουδώντας καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης στο Σαμποδρόμιο, η οποία διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ