ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 01/10 - 06/10 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 01/10 - 06/10 (trailers)
Imdb

Με τους χειμερινούς κινηματογράφους να παραμένουν κλειστοί λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, και αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα είναι φτωχή, με μόνο δύο νέες ταινίες, εκ των οποίων η μια βγήκε εκτάκτως στις αίθουσες από το Netflix το οποίο κλείνει το μάτι στα Όσκαρ.

«Vivarium», Λόρκαν Φίνεγκαν

Καθώς ένα ζευγάρι ψάχνει να αγοράσει σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη και παγιδεύεται σε ένα παράξενο προάστιο. Μία σουρεαλιστική αλληγορία για τον τρόπο που τα ζευγάρια παγιδεύονται μέσα στη ζωή τους

«Η Δίκη των 7 του Σικάγου» (The Trial Of Chicago 7), Άαρον Σόρκιν

Σικάγο, Συνέδριο των Δημοκρατικών, 1968. Οι αντι-πολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ παίρνουν μεγάλες διαστάσεις και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον δίνει το σήμα για πλήρη καταστολή, κάτι που τις μεταμορφώνει σε εξέγερση. Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καίγεται. Ακολουθούν συλλήψεις. Η Πολιτεία καταλήγει σε 7 (αρχικά 8) βασικούς κατηγορούμενους που τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες», οι οποίοι «με σχέδιο και στόχο κατεύθυναν τον όχλο σε βίαιη εξέγερση». Η Δίκη των 7 του Σικάγο μένει ιστορική, καθώς οι κατηγορίες συνωμοσίας και τρομοκρατίας δεν μπόρεσαν να σταθούν, αλλά και πάλι ο δικαστής Τζούλιους Χόφμαν φροντίζει να τους καταδικάσει σε παράλογες ποινές για «ασέβεια προς το δικαστήριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ