ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν: Ποια ήταν η χειρότερη σκηνή του Game of Thrones κατά τον συγγραφέα του

Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν: Ποια ήταν η χειρότερη σκηνή του Game of Thrones κατά τον συγγραφέα του
ΑΡ Photo

Εάν κάνει κάποιος μια σχετική έρευνα, πιθανότατα οι περισσότεροι φανατικοί του GoT θα συμφωνήσουν ότι χειρότερη στιγμή της επικής σειράς ήταν το φινάλε της. Ο συγγραφέας των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά, όμως, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, διαφωνεί.

Ο Τζέιμς Χίμπερτ είναι ο συντάκτης του Entertainment Weekly ο οποίος καθ' όλη η διάρκεια του Game of Thrones κάλυπτε τις εξελίξεις με ειδήσεις και κριτικές. Τώρα, αποφάσισε να συλλέξει όλα του τα κείμενα, αλλά και την εμπειρία του γύρω από το «GoT», σ' ένα βιβλίο. Το «Fire Cannot Kill a Dragon», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα σε πολλά, ο Χίμπερτ εξασφάλισε και μία ακόμα συνέντευξη με τον συγγραφέα των βιβλίων τα οποία μετέφεραν στη μικρή οθόνη οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις στη σειρά του ΗΒΟ.

Στη συνέντευξη, ο Χίμπερτ ρωτά τον Μάρτιν για τη σκηνή από τη σειρά που τον απογοήτευσε περισσότερο. Ο Μάρτιν απάντησε κάτι απρόσμενο και θυμήθηκε μια σκηνή από τον πρώτο κύκλο της σειράς:

«Η λιγότερο αγαπημένη μου στιγμή της σειράς, ήταν στον πρώτο κύκλ, όταν ακόμη δεν υπήρχε μεγάλο μπάτζετ. Είναι η σκηνή στην οποία ο Βασιλιάς Ρόμπερτ πηγαίνει για κυνήγι. Και βλέπουμε είναι 4 πεζούς ανθρώπους, που κρατούν τόξα και δόρατα, να περπατούν στο δάσος.

Στα βιβλία, ο Ρόμπερτ πηγαίνει για κυνήγι, δέχεται επίθεση από ένα αγριογούρουνο, τραυματίζετα και πεθαίνει. Κι όταν λέμε πηγαίνει για κυνήγι, παρόλο που δεν το έχω περιγράψει, ξέρω πολύ καλά πώς θα ήταν "αν ο Βασιλιάς πηγαίνει για κυνήγι". Θα είχε συνοδεία 100 ατόμων. Θα υπήρχαν άλογα και άμαξες και σκύλοι. Θα υπήρχαν ιχνηλάτες και κυνηγοί και λάβαρα και τρομπέτες. Δε θα ήταν με τα πόδια σ' ένα δάσος με τρεις φίλους, ελπίζοντας ότι θα συναντήσουν κανένα αγριογούρουνο. Όμως, εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν χρήμτα για να στηθεί η σκηνή σωστά», είπε ο Μάρτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ