ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

BTS: «Έχουμε βιώσει την προκατάληψη» - Η μεγάλη δωρεά στο Black Lives Matter

BTS: «Έχουμε βιώσει την προκατάληψη» - Η μεγάλη δωρεά στο Black Lives Matter
ΑΡ Photo

Οι BTS και οι θαυμαστές τους δώρισαν ένα εκατομμύριο δολάρια στο κίνημα «Black Lives Matter», δωρεά η οποία στη συνέχεια διπλασιάστηκε από τους θαυμαστές του super γκρουπ της K-pop, μέσα σε μόλις 25 ώρες.

Μιλώντας στο Variety, το συγκρότημα από τη Νότια Κορέα έστρεψε την προσοχή στην προκατάληψη. «Πιστεύουμε ότι η προκατάληψη δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή, δεν έχει θέση στην κοινωνία. Αρχίσαμε να συζητάμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε, είτε πρόκειται για δωρεά είτε για κάτι άλλο. Εκεί ξεκίνησε η συζήτηση», είπε ο Jin.

Ο Suga διευκρίνισε ότι τα μέλη του γκρουπ δεν θεωρούν ότι είναι «πολιτικοί», αλλά οι πρωτοβουλίες τους είναι αυτό που θέλει να ακολουθήσει κάποιος, ο οποίος επιθυμεί να ζήσει σε έναν δίκαιο κόσμο.

«[Όσον αφορά την υποστήριξη του Black Lives Matter], νομίζω ότι είναι πολύ απλό. Έχει να κάνει με το ότι είμαστε κατά του ρατσισμού και της βίας. Έχουμε βιώσει και εμείς προκατάληψη. Θέλουμε απλώς να τονίσουμε ότι πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα όλων να μην υφίστανται ρατσισμό ή βία».

Ο RM πρόσθεσε: «Ο στόχος μας και αυτό που πραγματικά θέλουμε να δούμε είναι να μπορούν όλοι να ζήσουν ασφαλείς ζωές».

«Αυτό, στο οποίο πραγματικά θέλουμε να εστιάσουμε είναι ότι πολλοί νέοι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν λόγω της πανδημίας. Πιστεύουμε ότι αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε ελπίδα και ενέργεια στους ανθρώπους -σε όλους, αλλά στους νέους, ειδικά- που πλήττονται από αυτήν την πανδημία» τόνισε.

Οι BTS συνεργάζονται επίσης με τη UNICEF για την καταπολέμηση της βίας, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ