ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο κορωνοϊός αναβάλλει και την πρεμιέρα της ταινίας Jurassic World: Dominion

Ο κορωνοϊός αναβάλλει και την πρεμιέρα της ταινίας Jurassic World: Dominion
Imdb

Η εταιρία παραγωγής ταινιών Universal Pictures της Comcast Corp αναβάλλει την προβολή της ταινίας Jurassic World: Dominion για ένα χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Η αναβολή της προβολής της ταινίας αποτελεί την τελευταία τέτοια εξέλιξη στον τομέα του κινηματογράφου και προκλήθηκε εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μόλις προχθές ανακοινώθηκε η αναβολή της πρεμιέρας του «No Time to Die», της 25ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, η οποία μεταφέρεται για το 2021, και συγκεκριμένα για τις 2 Απριλίου, ένα χρόνο μετά την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της στις αίθουσες.

H κίνηση ήταν αναμενόμενη, καθώς οι κινηματογράφοι στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη παραμένουν κλειστοί και τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη διαρκώς αυξάνονται, με συνέπεια τα στούντιο να αναβάλουν συνεχώς τις ταινίες τους περιμένοντας πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψει ο κόσμος στις αίθουσες.

Με τα μεγάλα blockbuster να αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο, οι αίθουσες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθώς ακόμη κι όσοι θεατές που δεν διστάζουν να πάνε στους κινηματογράφους που τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, δεν έχουν κίνητρο για να το κάνουν.

Η Cineworld, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες multiplex στον κόσμο ανακοίνωσε ότι κλείνει μέχρι νεωτέρας τις 543 αίθουσες που διαχειριζεται στην Αμερική κάτω από το brand «Regal» καθώς κι όλες τις αίθουσες σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία. Μια κίνηση που αφήνει χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ