ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Aπίθανο! Τρεις ταινίες η επιστροφή του Χάρι Πότερ στη μεγάλη οθόνη

Aπίθανο! Τρεις ταινίες η επιστροφή του Χάρι Πότερ στη μεγάλη οθόνη

Στην αρχή η Τζ. Κ.Ρόουλινγκ έγραψε στην προσωπική της ιστοσελίδα στο Facebook ότι “Ο 'Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί' θα ξεκινά από εκεί που σταματά το έβδομο βιβλίο, ενώ η πλοκή του θα αποτελεί την όγδοη ιστορία της σειράς”. Μετά μας ενημέρωσε ότι το κείμενο της θεατρικής παραγωγής θα κυκλοφορήσει σε μορφή βιβλίου. Σήμερα, στο Twitter, άθελα ή ηθελημένα, μας είπε ότι το άτυπο πρίκουελ του Χάρι Πότερ στο οποίο και πρωταγωνιστεί ο Έντι Ρέντμειν δεν θα είναι μια ταινία. Θα είναι τρεις!

 

Οι περιπέτειες του μάγου Νιουτ Σκαμάντερ που βασίζονται στο βιβλίο της “Fantastic Beasts and Where To Find Them” θα είναι μια επική τριλογία και αυτό το νέο ενθουσίασε τους φίλους της μαγείας.

Καθώς ένας χρήστης του Twitter διέδιδε ότι το θεατρικό θα γίνει και ταινία η Ρόουλινγκ θέλησε να διευκρινίσει την αλήθεια. "Φοβάμαι ότι έχεις λάθος πληροφορίες" έγραψε. "To Kαταραμένο Παιδί είναι ένα θεατρικό, αντιθέτως όμως το Fantastic Beasts θα είναι τριλογία" πρόσθεσε.

Το διαδίκτυο μαγεύτηκε και ήδη οι μικροί και μεγάλοι μάγοι αναπαράγουν την είδηση με ευφροσύνη και απίθανες ιαχές νίκης.

Τι ξέρουμε για την ταινία

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του 1920 και εστιάζει στον μάγο Νιουτ Σκαμάντερ, έναν ειδικό στα μαγικά όντα, που κατά λάθος αφήνει ορισμένα από αυτά ελεύθερα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Την ταινία σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Γέιτς, ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι των τεσσάρων τελευταίων ταινιών του Χάρι Πότερ.

Στο καστ συναντάμε μεταξύ άλλων τον Έζρα Μίλερ, τον Κόλιν Φάρελ, την Κάθριν Γουότερστον, καθώς και τον Ρον Πέρλμαν και τον Γιον Βόιτ.

Τι ξέρουμε για το θεατρικό

“Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί” βρίσκει τον μεσήλικα πλέον μάγο, ένα καταπονημένο υπάλληλο του υπουργείου Μαγείας, ένα σύζυγο με άγχη και πατέρα τριών παιδιών. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του -το έργο έχει γραφτεί από τον Τζακ Θορν σε συνεργασία με τη συγγραφέα- ο Χάρι Πότερ καταπιάνεται με το παρελθόν του, ενώ ο νεότερος γιος του Άλμπους παλεύει με το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν ήθελε.

“Καθώς το παρελθόν και το παρόν συγκρούονται, πατέρας και γιος πληροφορούνται τη δυσάρεστη αλήθεια: ορισμένες φορές το σκοτάδι έρχεται από απρόσμενη κατεύθυνση”, αναφέρει η ιστοσελίδα του θεατρικού έργου που δίνει κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο θεατρικό.

Οι τιμές των εισιτηρίων της παράστασης έχουν διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (μόλις 10 στερλίνες, διαφορά μεγάλη από τη μέση τιμή των θεατρικών παραγωγών των 50 και πλέον στερλινών η Ρόουλινγκ είναι απόλυτη. Ο Χάρι Πότερ είναι ένας ήρωας που ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους εύπορους κατοίκους της βρετανικής μητρόπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ