ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H αναγέννηση του Φιλ Κόλινς

H αναγέννηση του Φιλ Κόλινς
Phil Collins Official Site

“Το άλογο βγήκε από το στάβλο και είναι έτοιμο για κούρσα” είπε ο Κόλινς στο Rolling Stone και έτσι η μουσική ιστορία ξαναγράφεται.

Σύμφωνα με το περιοδικό που αγαπάει την παλιά, καλή ροκ ο τραγουδιστής του “Against All Odds” και του “You Can't Hurry Love” ετοιμάζει ένα comeback που κανείς δεν περίμενε. Με σόλο άλμπουμ και μια περιοδεία που θα υπενθυμίσει τι ήταν και τι εξακολουθεί να είναι αν και δεν μπορεί να έχει την επίδοση στη σκηνή με την οποία αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο ουσιαστικούς ερμηνευτές στη σκηνή.

Δεν είναι ένα γέρικο άλογο

Ο 64χρονος απασχόλησε τα media περίπου ένα χρόνο πριν όταν σε συνέντευξη του στη Mirror μίλησε για τη μάχη του με την κατάθλιψη και τον εθισμό του στο αλκοόλ. “Εχω παντρευτεί τρεις φορές και έχω πέντε παιδιά-δεν ζω μαζί με καμία από τις γυναίκες μου ή με κάποιο από τα παιδιά μου. Αυτό είναι λυπηρό” είχε πει. Επιπλέον είχε δώσει και μια δικαιολογία για την 13χρονη περίπου απουσία του από τη μουσική σκηνή. “Η διαδικασία της απόσυρσης, της σύναξης ξεκίνησε το 2004 όταν γεννήθηκε ο γιος μου Μάθιου. Δεν χρειάζομαι άλλον έναν χρυσό δίσκο ή ικανοποίηση... Αργότερα όμως προέκυψαν διάφορα πράγματα που δε μπορούσα να ελέγξω. Μετακόμισαν όλοι στο Μαϊάμι και ξαφνικά βγήκα στη σύνταξη και δεν έχω τα παιδιά μου μαζί μου. Πλέον, το πρωί ανοίγω ένα μπουκάλι και βλέπω κρίκετ. Πρέπει να έχεις έναν λόγο για να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι... Ο γιατρός μου μου λέει ‘μπορώ να σε βοηθήσω να κόψεις το ποτό, αλλά δε μπορώ να σου δώσω ένα λόγο για να σηκώνεσαι’...” πρόσθεσε στη βρετανική εφημερίδα.

Εάν προστεθούν στα παραπάνω τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε (το 2000 έχασε σχεδόν το 100% της ακοής του από το αριστερό αφτί, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ένας τραυματισμός του προκάλεσε νευρική βλάβη στα χέρια του, καθιστώντας αδύνατο να παίζει πλέον τα αγαπημένα του ντραμς) αλλά και η προδοσία στη συνεργασία του με την Adele (ένα χρόνο πριν μίλησε για τη συμπεριφορά της 27χρονης απέναντι του που του ζήτησε να συνεργαστούν στο τρίτο της άλμπουμ χωρίς να τηρήσει τη συμφωνία τους στο περιοδικό Q) μιλάμε για έναν άντρα που κάνει την επάνοδο του, έναν μουσικό που αξίζει να τον δούμε στα μάτια όπως ζητούσε επίμονα λέγοντας “take a look at me now”.

Έτσι και αλλιώς νικητής

Ο πρώην frontman των Genesis είναι έτσι κ αλλιώς κερδισμένος. Η περιουσία του υπολογίζεται να ξεπερνάει τα 120 εκατομμύρια λίρες, έχει πουλήσει 250 εκατομμύρια και πλέον album (τα 100 ήταν σόλο) ενώ στην τροπαιοθήκη του εφτά Grammy επιβεβαιώνουν την αξία του. Μπορεί η τελευταία του δουλειά να είναι το Testify από το 2002 αλλά ο Κόλινς προχωράει σε δύο συλλεκτικές επανεκδόσεις των Ιανουάριο του 2016 ("Face Value" του 1981 και "Both Sides" του 1993) αποδεικνύοντας ότι αυτή τη φορά θα τερματίσει το παιχνίδι του comeback.

Αν και το 2011 είχε πει ότι θα συνταξιοδοτηθεί για να βρει τον εαυτό του και να αφοσιωθεί στο ρόλο του πατέρα ο Κόλινς θέλει να γεμίσει στάδια και θέατρα, θέλει να βγει επάνω στη σκηνή σαν ένα δώρο στα δύο μικρότερα παιδιά του. “Είναι 10 και 14 ετών και θέλουν να δουν τι κάνει ο μπαμπάς τους” είπε. “Φορούσαν πάνες τν τελευταία φορά που έκανα περιοδεία. Αγαπούν την μουσική μου και θέλουν να την απολαύσουν” πρόσθεσε.

Ο Κόλινς συνιστά εγκράτεια σε όσους περιμένουν μια επανένωση των Genesis. “Ας πάει καλά αυτό το πλάνο και έχουμε καιρό” κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ