ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νικόλ Κίντμαν: Τι είπε για τις γυμνές σκηνές του Eyes Wide Shut και τη σχέση της με τον Τομ Κρουζ

Νικόλ Κίντμαν: Τι είπε για τις γυμνές σκηνές του Eyes Wide Shut και τη σχέση της με τον Τομ Κρουζ
ΑΡ Photo

Σε συνέντευξή της, στο The New York Times Magazine, η Νικόλ Κίντμαν, μίλησε για τις γυμνές σκηνές της ταινίας Eyes Wide Shut (Μάτια Ερμητικά κλειστά), αλλά και για τον Τομ Κρουζ, με τον οποίον τότε ήταν ακόμη παντρεμένη.

Όπως είπε η Κίντμαν, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Στάνλεϊ Κιούμπρικ τής επέτρεψε στα «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» να έχει τον τελευταίο λόγο για τις γυμνές σκηνές της στο τελικό μοντάζ.

«Κάναμε μια ωραία συμφωνία που σφραγίστηκε με συμβόλαιο. Θα μου έδειχνε τις σκηνές με το γυμνό πριν τις βάλει στην ταινία. Έτσι, θα ένιωθα απόλυτα ασφαλής. Δεν είπα όχι σε καμία από αυτές. Ήθελα να σιγουρευτώ ότι δεν θα στέκομαι εκεί γυμνή και όλοι θα γελάνε μαζί μου», εξήγησε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

@AP Photo

«Αισθανόμουνασφαλής και προστατευμένη, οπότε άρχισα να εξερευνώ το σενάριο, τον περίπλοκο γάμο και τον τρόπο που ο χαρακτήρας του Τομ φτάνει στις σκηνές ζήλιας», συμπλήρωσε.

Την εποχή εκείνη, Κίντμαν και Κρουζ, εκτός από συμπρωταγωνιστές ήταν και σύζυγοι: «Μας άρεσε πολύ να δουλεύουμε με τον Κιούμπρικ. Είχαμε δύο παιδιά και στην αρχή ζούσαμε σ' ένα τρέιλερ, μαγειρεύοντας μακαρόνια, επειδή ο Στάνλεϊ ήθελε συχνά να τρώει μαζί μας…», είπε.

«Ήμασταν ευτυχισμένοι στο γάμο μας τότε. Πηγαίναμε σε αγώνες καρτ μετά το γύρισμα. Νοικιάζαμε ένα μέρος και πηγαίναμε να τρέξουμε με καρτ στις 3 το πρωί. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ίσως δεν διαθέτω την ικανότητα να κοιτάξω πίσω και να το αναλύσω. Ή δεν θέλω να το κάνω», είπε για τη σχέση της με τον Τομ Κρουζ εκείνη την περίοδο.

Τα «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» ήταν η τελευταία ταινία του Κιούμπρικ, καθώς πέθανε τέσσερις μέρες αφότου παρουσίασε την τελική μορφή της ταινίας στα στούντιο της Warner Bros. Το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο και τον Φρέντερικ Ράφαελ, ωστόσο η έμπνευση του σεναρίου προέρχεται από το μυθιστόρημα Traumnovelle, του Άρτουρ Σνίτσλερ.

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες στις 16 Ιουλίου 1999, μερικούς μήνες μετά το θάνατο του Κιούμπρικ και απέσπασε μέτριες κριτικές, ενώ οι εισπράξεις της έφτασαν τα 162 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το 2001, δηλαδή δυο χρόνια μετά την ταινία, η Νικόλ Κίντμαν και ο Τομ Κρουζ ανακοίνωσαν το χωρισμό τους, ενώ συνέχισαν να μεγαλώνουν από κοινού τα δυο υιοθετημένα παιδιά τους, την 27χρονη σήμερα Ιζαμπέλα και τον 25χρονο Κόνορ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ