ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

100 χρόνια Χέλμουτ Νιούτον και 40 χρόνια Taschen - Mια εμβληματική επανέκδοση

100 χρόνια Χέλμουτ Νιούτον και 40 χρόνια Taschen - Mια εμβληματική επανέκδοση
ΑΡ Photo

Για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Χέλμουτ Νιούτον ο εκδοτικός οίκος TASCHEN -που γιορτάζει κι αυτός τα 40 χρόνια του- ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του SUMO.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1999, τιμά το έργο του θρυλικού φωτογράφου με περισσότερες από 400 εικόνες στις σελίδες του.

Από τη στιγμή της πρώτης κυκλοφορίας του, το SUMO κατέρριψε ρεκόρ λόγω του βάρους (35,4 κιλά) και των διαστάσεων του -που του έδωσαν και τον τίτλο του- ενώ γρήγορα εξαντλήθηκε και οι τιμές μεταπώλησής του εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

@ΑP Photo

Για τη νέα έκδοση, ο TASCHEN έχει συρρικνώσει το βιβλίο για να δημιουργήσει το Baby SUMO, το οποίο είναι στο ήμισυ του μεγέθους του πρωτότυπου του 1999. Εκτός από το βιβλίο, το Baby SUMO θα κυκλοφορήσει με αναλόγιο, η βάση του οποίου σχεδιάστηκε από τον Philippe Starck και ένα βιβλιαράκι που καταγράφει πώς δημιουργήθηκε.

@TASCHEN

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Χέλμουτ Νιούτον έγινε ένας από τους πιο διάσημους και σημαντικούς φωτογράφους στον κόσμο. Το Baby SUMO περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα έργα του, συμπεριλαμβανομένων πορτρέτων το για το Vogue κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, καθώς και προσωπικά δοκίμια που έχει γράψει ο Νιούτον.

Τη νέα έκδοση του βιβλίου έχει επιμεληθεί η σύζυγος του εκλιπόντος φωτογράφου, Τζουν Νιούτον.

@TASCHEN

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε 10.000 αντίτυπα και θα κοστίζει 1.500 δολάρια. Το Baby SUMO θα κυκλοφορήσει μέσω του διαδικτυακού καταστήματος TASCHEN στις 31 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Γερμανός φωτογράφος θα γινόταν 100 ετών.

Ο Χέλμουτ Νιούτον, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Βερολίνο το 1920, πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λος Άντζελες το 2004.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ