ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 15/10 - 21/10 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 15/10 - 21/10 (trailers)
Imdb

Αρκεί ένας Ράσελ Κρόου για να σώσει την κινηματογραφική εβδομάδα; Μάλλον όχι και το σινεμά εξακολουθεί να ταλανίζεται από την πανδημία, με μια ακόμη φτωχή σοδειά από νέες ταινίες.

«Έκρηξη Θυμού» (Unhinged), Ντέρικ Μπόρτε

Όταν μια μητέρα πατάει την κόρνα της τη λάθος στιγμή σε ένα φανάρι θα ανακαλύψει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η οργή του πρωταγωνιστή της ταινίας. Η οργή ενός ανθρώπου που νιώθει αόρατος και που είναι αποφασισμένος να της διδάξει μερικά φονικά μαθήματα. Ο Ράσελ Κρόου οργίζεται πέρα από τα όρια σε ένα θρίλερ τρόμου.

«Τα Σκυλιά Δεν Φοράνε Παντελόνια» (Dogs Don't Wear Pants). Τζ-Π Βαλκεάπα

Ο Γιούχα έχει χάσει τη γυναίκα του σε ένα ατύχημα. Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ακόμη νιώθει μουδιασμένος κι ανίκανος να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ανθρώπους. 'Οταν θα γνωρίσει τη Μόνα, μια αφέντρα, όλα στη ζωή του θα αλλάξουν.

Φινλανδική ταινία που έκανε το ντεμπούτο της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.

«Η Εκλεκτή» (Antebellum), Τζέραρντ Μπους & Κρίστοφερ Ρενζ

Μια επιτυχημένη συγγραφέας βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο σε μια τρομακτική πραγματικότητα και πρέπει να βρει την λύση σε ένα μυστήριο που διασχίζει αιώνες και μοιάζει συγκλονιστικά μπερδεμένο και παράλογο.

Ταινία τρόμου, το μεγάλου μήκους ντεμπούτο δυο σκηνοθετών με προϋπηρεσία σε μουσικά κλιπ και μικρού μήκους ταινίες.

«Γιάκαρι: Η Ταινία» (Yakari, Le FIlm), Τόμπι Γκένκελ & Ξαβιέ Τζιακομέτι

Ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σιού, ξεκινάει μόνος του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο. Στο ταξίδι του, και καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί εντελώς μόνος του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του. Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι ένα υπέροχο φτερό καθώς και την απίστευτη ικανότητα να μιλάει με τα ζώα. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Το ταξίδι τους, σε ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο τοπίο, θα σφραγίσει για πάντα τη φιλία μεταξύ του πιο γενναίου νεαρού αγοριού των Σιού και του αλόγου που τρέχει σαν τον άνεμο.

«Ο Βασιλιάς Γάιδαρος» (The Donkey King), Αζίζ Τζιντάνι

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού.

Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ