ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι σταθμοί του μετρό της Νέας Υόρκης «βαφτίζονται» ξανά με τα ονόματα καλλιτεχνών

Οι σταθμοί του μετρό της Νέας Υόρκης «βαφτίζονται» ξανά με τα ονόματα καλλιτεχνών
Instagram

Μια νέα τάση επικρατεί στους σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια. Να τους μετατρέπουν σε μνημεία προς τιμήν μεγάλων μουσικών που πέθαναν.

Κι αυτό γίνεται είτε επίσημα είτε όχι.

Η αρχή έγινε από το Spotify, το οποίο μετέτρεψε τους σταθμούς «Union Square» και «Broadway-Lafayette» σε περίτεχνα μνημεία για τον Πρινς και τον Ντέιβιντ Μπόουι αντίστοιχα.

https://www.instagram.com/p/BhuF2WJFQGG

Αργότερα, ο σταθμός «Franklin Avenue» στο Μπρούκλιν μετονομάστηκε, ανεπίσημα, σε «Aretha Franklin Avenue».

https://www.instagram.com/p/BmpRwOIDauV

Αυτή τη φορά, ο καλλιτέχνης δρόμου της Νέας Υόρκης Adrian Wilson έχει μετονομάσει τον σταθμό «Van Siclen Avenue» του Μπρούκλιν σε «Van Halen Avenue», προς τιμήν του μουσικού Έντι Βαν Άλεν, ο οποίος πέθανε στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Wilson, κατασκεύασε μία αυτοκόλλητη επιφάνεια παρόμοια με τα πλακάκια που καλύπτουν τον τοίχο του σταθμού στο σημείο που αναγράφεται το όνομα του, και κάλυψε το σημείο αυτό με το δικό του δημιούργημα.

https://www.instagram.com/p/CGTZm1qlkqU

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο καλλιτέχνης, ο οποίος αποτίμησε παρόμοιο φόρο τιμής στη Ruth Bader Ginsburg τον περασμένο μήνα (αλλάζοντας τον σταθμό της «50th Street» σε «Ruth Street»), έγραψε: «Εξήγησα ακόμη και στην τηλεόραση πώς λειτουργεί αυτό και πόσο εύκολο είναι. Ένα διάσημο άτομο πεθαίνει, αναζητήστε το όνομα μιας στάσης του μετρό και βάλτε ένα αυτοκόλλητο πάνω του για να θυμόμαστε το άτομο. Είναι τόσο εύκολο! Άφησα να περάσουν 4 ημέρες μήπως το κάνει κάποιος άλλος, αλλά κανείς δεν το έκανε, έτσι αποφάσισα να το κάνω μόνος μου...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ