ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 22/10 - 28/10 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 22/10 - 28/10 (trailers)
Imdb

Τέσσερις ταινίες και ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα το κοινό στις αίθουσες, οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας.

«Θα 'ρθει η Φωτιά» (Fire Will Come), Όλιβερ Λάσε

O Aμαντόρ αποφυλακίζεται κι επιστρέφει στο μικρό φτωχικό χωριό του σε μια ορεινή περιοχή της Γαλλικίας. Οι κάτοικοι είναι κτηνοτρόφοι, όπως και η ηλικιωμένη μητέρα του, αλλά οι παιδικοί του φίλοι και γείτονες προσπαθούν να πιάσουν την καλή κατασκευάζοντας τα ερειπωμένα σπίτια του χωριού για να προσελκύσουν τουρίστες. Ένα όνειρο που στηρίζεται στην φύση που τους περιτριγυρίζει: δάση, πυκνή βλάστηση, ένας ακατέργαστος παράδεισος. Μόνο που η επιστροφή του Αμαντόρ φέρνει αναστάτωση. Ο μεσήλικας άντρας είχε καταδικαστεί ως εμπρηστής. Μπορεί το δικαστικό σύστημα να θεώρησε ότι τμωρήθηκε αρκετά, αλλά μπορούν να τον εμπιστευτούν και οι γύρω του; Ή όταν θα έρθει η φωτιά, γιατί πάντα μία φωτιά θα έρθει, θα είναι αυτόματα ένοχος;

«Η Φωλιά» (The Nest), Σον Ντάρκιν

Λονδίνο, δεκαετία 80. Η οικονομική ανάπτυξη προσελκύει νέους επιχειρηματίες, όπως τον Ρόρι, ο οποίος μετακομίζει από την Νέα Υόρκη με την οικογένειά του με φιλοδοξίες. Ομως η σύζυγός του η Αλιστον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές και τη νέα τους ζωή. Σταδιακά, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένα μυστικά και δύσκολες αλήθειες... Με πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο και Κάρι Κουν.

«Το Μυστικό Μας» (The Secrets We Keep), Γιούβαλ Άντλερ

Στην Αμερική, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μία γυναίκα (Νούμι Ραπάς) έχοντας αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της στα προάστια μαζί με το σύζυγό της (Κρις Μέσινα), θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε στο παρελθόν εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι. Η ματιά μιας γυναίκας που επέζησε από τη γενοκτονία των Ρομά από τους ναζί.

«Ο Μυστικός Κήπος» (The Secret Garden), Μαρκ Μάντεν

H Μέρι Λένοξ , είναι ένα μάλλον στριφνό 10χρονο κορίτσι που μεγάλωσε σε μια πλούσια, αλλά δίχως αγάπη οικογένεια βρετανών στην Ινδία. Οταν οι γονείς της πεθαίνουν ξαφνικά, στέλνεται πίσω στην Αγγλία για να ζήσει με τον θείο της, τον Αρτσιμπαλντ στο απομακρυσμένο εξοχικό του στο Γιορκσάιρ. Εκεί αρχίζει να αποκαλύπτει πολλά οικογενειακά μυστικά, ιδίως όταν συναντά τον άρρωστο ξάδερφό της Κόλιν, ο οποίος είναι απομονωμένος σε μια πτέρυγα του σπιτιού. Μαζί, αυτά τα δύο προβληματικά, αταίριαστα παιδιά θεραπεύουν ο ένας τον άλλον μέσα από την ανακάλυψη ενός θαυμαστού μυστικού κήπου, χαμένου στα εδάφη του κτήματος. Ένα μαγικό τόπο περιπέτειας που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Με ελληνική μεταγλώττιση.

«Μεταφορά», Ηλίας Γιαννακάκης

Το παλιό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας δεσπόζει στο κέντρο της Αθήνας, με τους νεοκλασικούς του κίονες να προσπαθούν να θυμίζουν τη χρυσή εποχή του Περικλή και των αρχαίων σοφών. Ελάχιστοι από τους κατοίκους της πόλης φαίνεται να ενδιαφέρονται γι’ αυτήν. Ενώ έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη μεταφορά των λεηλατημένων και φθαρμένων μέσα στα χρόνια βιβλίων, η πόλη θυμίζει πεδίο μάχης. Παρακολουθούμε παράλληλα τη μεταφορά και την πόλη που βράζει, παραμένοντας όμως πάντα συναρπαστική. Και ακούμε τη φωνή της Εθνικής Βιβλιοθήκης που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και αναρωτιέται για το μέλλον.

Ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να συνθέσει ένα μεγάλο ψηφιδωτό ιστοριών και συναισθημάτων, μέσα από σύντομες αφηγήσεις και δράσεις, ενοποιώντας το χρόνο και το χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού υπαρξιακού ψυχογραφήματος μιας χώρας, μέσα από την Εθνική της Βιβλιοθήκη.

Το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη θα προβληθεί αποκλειστικά στον Δαναό, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 17:30 παρουσία συντελεστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ