ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Jonas Kaufmann: Ο σπουδαιότερος τενόρος της εποχής μας στο Μέγαρο Μουσικής

Jonas Kaufmann: Ο σπουδαιότερος τενόρος της εποχής μας στο Μέγαρο Μουσικής
Μέγαρο Μουσικής @Gregor Hohenberg

Ο Jonas Kaufmann είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του οπερατικού στερεώματος. Ο διεθνής Τύπος τον έχει χαρακτηρίσει το «νέο βασιλιά των τενόρων». Ο Kaufmann έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για μια και μοναδική συναυλία.

Έχει κάνει θριαμβευτικές εμφανίσεις στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα όλου του κόσμου και σε θρυλικά φεστιβάλ, όπως το Bayreuth, και έχει συνεργαστεί με τους διασημότερους μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας.

Έχει αφήσει το δικό του στίγμα σε εμβληματικούς ρόλους του ιταλικού, γαλλικού και γερμανικού ρεπερτορίου (Καβαραντόσσι, Αλφρέντο, Oθέλλος, Δον Χοσέ, Βέρθερος, Φάουστ, Λόενγκριν κ.ά.), ενθουσιάζοντας το κοινό με την ξεχωριστή ικανότητά του να διεισδύει στην ουσία των χαρακτήρων που ερμηνεύει κάθε φορά.

Μέγαρο Μουσικής @Gregor Hohenberg

Προικισμένος με σπάνιο υποκριτικό ταλέντο και εντυπωσιακή μουσικότητα και εκφραστικότητα, ο γερμανός τραγουδιστής ακροβατεί με ευελιξία ανάμεσα στην εργογραφία του 19ου αιώνα, στη μουσική δωματίου και στην οπερέτα. Έχει τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση της γαλλικής κυβέρνησης, το μετάλλιο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ έγκριτα έντυπα (Opernwelt, Diapason, Musical Amerika) και μουσικοί φορείς διεθνούς κύρους (Echo-Klassik, International Opera Awards) του έχουν απονείμει επανειλημμένα τον τίτλο του «Τραγουδιστή της χρονιάς».

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελεί μία παρουσίαση της πιο πρόσφατης ηχογράφησης του Jonas Kaufman, με τίτλο«Selige Stunde». Προέρχεται από το ομώνυμο Lied του Αυστριακού Alexander von Zemlinsky, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αυτού του δισκογραφικού ρεσιτάλ μαζί με εμβληματικά αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του γερμανικού ρεπερτορίου, που ανακάλυψε τυχαία σε ένα παλιό βιβλίο με παρτιτούρες ο πιανίστας Helmut Deutsch, αγαπημένος φίλος του Kaufmann και ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του καιρού μας που ειδικεύεται στη φωνητική μουσική δωματίου.

Μέγαρο Μουσικής @Gregor Hohenberg

Info

Τενόρος: Jonas Kaufmann

Πιάνο: Helmut Deutsch

Ημερομηνία και ώρα

Παρασκευή 06.11.2020, 20:30

Εισιτήρια

13€ - 70€

€13 φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι

Ζώνη Ε: €19

Ζώνη Δ: €30

Ζώνη Γ: €42

Ζώνη Β: €52

Ζώνη Α: €62

Διακεκριμένη Ζώνη: €70

Προπώληση

Από Δευτέρα 26.10.2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ