ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Οι Αστροναύτες του Μέλλοντος»: Τα παιδιά μαθαίνουν για το διάστημα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

«Οι Αστροναύτες του Μέλλοντος»: Τα παιδιά μαθαίνουν για το διάστημα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο
Εθνικό Ατεροσκοπείο

Στους αυριανούς πιθανους αστροναύτες, τα παιδιά 7-11 ετών, απευθύνεται η νέα εκπαιδευτική δράση του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, μια νέα δράση με θέμα «Αστροναύτες του Μέλλοντος», η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών, θα πραγματοποιείται σε ολιγομελείς ομάδες στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από την 1η Νοεμβρίου.

Μέσα από έναν ισορροπημένο σχεδιασμό παιχνιδιού και γνώσης, επιμορφωτικών και διασκεδαστικών δοκιμασιών, τα παιδιά θα εισάγονται σε σύγχρονα θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής Φυσικής. Το «ταξίδι» τους με αφετηρία τη Γη και προορισμό την εξερεύνηση του Διαστήματος, θα ολοκληρώνεται με το σχεδιασμό μιας μοναδικής διαστημικής αποστολής.

Το εργαστήρια της δράσης είναι το Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λόφο των Νυμφών στο Θησείο.

Η δράση θα πραγματοποιείται σε ομάδες των οκτώ ατόμων στις εξής ώρες: 10:30 -12:00 & 12:30 - 14:00, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210 3490055, 210 3490160, 2103490036 και στο e-mail: drasi@noa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ