ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζεφ Μπρίτζες: «Ο καρκίνος σε κάνει να καταλαβαίνεις πόσο λίγο χρόνο έχεις σε αυτή τη ζωή»

Τζεφ Μπρίτζες: «Ο καρκίνος σε κάνει να καταλαβαίνεις πόσο λίγο χρόνο έχεις σε αυτή τη ζωή»
ΑΡ Photo

Πριν από λίγες μέρες, ο 70χρονος Τζεφ Μπρίτζες ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε με λέμφωμα, μια μορφή καρκίνου, ότι η πρόγνωση είναι καλή και ότι ξεκινάει θεραπεία.

Χθες, ανένασε στη σελίδα του στο ίντερνετ αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία από την ώρα της πρώτης χημειοθεραπείας του, συνοδευόμενη από ένα «χειρόγραφο» σημείωμά του.

Με αυτό προσπαθεί να δώσει τη δική του εκδοχή του πώς είναι να παλεύει κανείς με μια τέτοια ασθένεια, αλλά και τι σημαίνει τελικά να μαθαίνεις ότι είσαι αντιμέτωπος με το θάνατο.

https://www.instagram.com/p/CG8AYj9Atds

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας που επικοινωνήσατε μαζί μου αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Νιώθει κανείς πολύ ζεστά όταν λαμβάνει ευχές για περαστικά και καλή τύχη», έγραψε.

«Αυτό το πράγμα που λέγεται καρκίνος φέρνει κι άλλα μαζί του. Μία αίσθηση ευγνωμοσύνης, ευλογίας, αναγνώρισης όσων αξίζουν στη ζωή, όπως, απλά πράγματα, την αγάπη. Όταν παίρνεις τόση αγάπη. Παντού και πάντα. Και εγώ την αισθάνομαι ρε φίλε. Και την εκτιμώ. Είναι εθιστική και κολλητική, σαν ένας θετικός ιός!», συμπλήρωσε στο ιδιόχειρο σημείωμά του.

«Ο καρκίνος σε κάνει να καταλαβαίνεις πόσο λίγο χρόνο έχεις σε αυτή τη ζωή. Το κατάλαβα. Και κατάλαβα ότι, αν έχω κάτι να πω, πρέπει να το κάνω άμεσα», κατέληξε, προτρέποντας τους θαυμαστές του... να ψηφίσουν.

Σκοπεύοντας προφανώς να κρατήσει κάποιου είδους ημερολόγιο για τη μάχη του με την ασθένεια, ο Τζεφ Μπρίτζες κλείνει το πρώτο σημείωμά του με την υπόσχεση: «Αν θέλετε, θα μοιραστώ την εμπειρία μου και το πώς τη βιώνω σε αυτό το site. Και μην ξεχνάτε: σε αυτή τη ζωή, είμαστε όλοι μαζί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ