ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βιέννη: H κρατική Όπερα συνέχισε να παίζει κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης (vid)

Βιέννη: H κρατική Όπερα συνέχισε να παίζει κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης (vid)
ΑΡ Photo

Τέσσερις μουσικοί από την ορχήστρα της κρατικής Όπερας της Βιέννης συνέχιζαν να παίζουν αφότου οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τους θεατές ότι δεν ήταν ασφαλές να φύγουν, καθώς έξω από το κτήριο βρίσκονταν σε εξέλιξη επιθέσεις ενόπλων.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ένας θεατής και δημοσίευσε η εφημερίδα Mail, διακρίνεται το κουαρτέτο να παίζει το «Kaiserquartett» του Αυστριακού συνθέτη Γιόζεφ Χάιντν σε όσους είχαν απομείνει στις θέσεις τους.

Εκπρόσωπος τύπου της κρατικής Όπερας της Βιέννης εξήγησε ότι η διεύθυνση ενημερώθηκε από την αστυνομία στο διάλειμμα της χθεσινής παράστασης με τις όπερες «Cavalleria Rusticana» και «Pagliacci» ότι έξω από το κτίριο, στο κέντρο της Βιέννης, βρίσκονταν σε εξέλιξη επιθέσεις.

Τα εισιτήρια για τη χθεσινή παράσταση είχαν εξαντληθεί, με ένα κοινό 1.000 ανθρώπων να έχει σπεύσει να τη δει, την παραμονή της εφαρμογής ενός νέου λοκντάουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Σκεφτήκαμε εάν θα έπρεπε να διακόψουμε την παράσταση ή όχι. Αποφασίσαμε ότι αυτό δεν θα ήταν λογικό. Εάν δεν επιτρεπόταν στον κόσμο να φύγει, γιατί θα έπρεπε να σταματήσουμε νωρίτερα;».

Οι μουσικοί ολοκλήρωσαν την παράστασή τους και μετά ανέβηκε στη σκηνή ο διευθυντής της κρατικής Όπερας.

«Περιέγραψε τι συνέβαινε, ότι είχαν διαπραχθεί τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη, απαγορευόταν να φύγουν και οι πόρτες είχαν κλειδωθεί. Ο κόσμος έπρεπε να μείνει μέσα, όμως εμείς θα ανοίγαμε τα αναψυκτήριο και θα κάναμε τα πάντα προκειμένου ο κόσμος να νιώθει άνετα», είπε η εκπρόσωπος τύπου, συμπληρώνοντας ότι έμεινε κατάπληκτη από την ανταπόκριση των θεατών.

«Δεν επικράτησε πανικός. Ο κόσμος είτε παρέμεινε σιωπηλός στη θέση του είτε πήγε στο αναψυκτήριο».

Περίπου στις 11 το βράδυ, κάποια μέλη της ορχήστρας επέστρεψαν στη σκηνή για μια αυθόρμητη παράσταση με κομμάτια του Χάιντν.

«Είχαν απομείνει λίγοι θεατές στις θέσεις τους, όμως ξεκάθαρα το απόλαυσαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ