ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ πουλήθηκε 1.000.000 λίρες σε δημοπρασία

Πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ πουλήθηκε 1.000.000 λίρες σε δημοπρασία
Sotheby's

Αν δεν ήταν πολιτικός, πιθανώς θα μπορουσε να είναι ένας σπουδαίος ζωγράφος. Αυτό δείχνει το γεγονός ότι οι πίνακες του Ουίνστον Τσόρτσιλ σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τιμών στις δημοπρασίες στις οποίες διατίθενται.

Ένας πίνακας ζωγραφικής του Τσόρτσιλ που απεικονίζει ένα μπουκάλι από το αγαπημένο ουίσκι του Βρετανού πολιτικού πουλήθηκε έναντι 983.000 λιρών, (λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) από τον Sotheby’s, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Ο πίνακας απεικονίζει ένα μπουκάλι Johnnie Walker Black Label, ένα ποτό που έπινε ασταμάτητα ο Τσόρτσιλ, καθώς και ένα μπουκάλι μπράντι, μια κανάτα και δύο ποτήρια. Το έργο τέθηκε σε δημοπρασία με τους εκτιμητές να θεωρούν ότι η πιθανή τιμή πώλησής του θα ήταν 250.000 στερλίνες (περίπου 277.000 ευρώ).

@Sotheby's

Ο πίνακας ζωγραφίστηκε από τον Τσόρτσιλ στο αρχοντικό της οικογένειας Τσάρτγουελ τη δεκαετία του 1930. Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έδωσε τον πίνακα στον Αμερικανό επιχειρηματία Ουίλιαμ Άβερελ Χάριμαν, ο οποίος υπηρετούσε ως ειδικός απεσταλμένος του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ρούσβελτ στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1940.

Ο Χάριμαν φωτογραφήθηκε το 1942 στη Μόσχα με τον Τσόρτσιλ και τον Ιωσήφ Στάλιν, και έγινε πρεσβευτής στη Σοβιετική Ένωση το 1943.Ο Χάριμαν διατηρούσε ερωτική σχέση με την νύφη του Τσόρτσιλ, την Πάμελα, σύζυγο του γιου του Ράντολφ. Οι δύο εραστές παντρεύτηκαν το 1971 και ο πίνακας πουλήθηκε σε Αμερικανούς συλλέκτες, σήμερα εκλιπόντες, μετά τον θάνατο της Πάμελα Χάρισον το 1997.

@AP Photo

Ένας άλλος πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ, το The Goldfish Pool at Chartwell, πουλήθηκε έναντι του ποσού ρεκόρ των 1,8 εκατομμυρίων λιρών από τον Sotheby’s, το 2014.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ