ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσα δεν ξέρει η Κιμ Καρντάσιαν καθώς γιορτάζει ΞΑΝΑ γυμνή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Όσα δεν ξέρει η Κιμ Καρντάσιαν καθώς γιορτάζει ΞΑΝΑ γυμνή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εχθές, Δευτέρα, 7 Μαρτίου η Κιμ Καρντάσιαν θέλησε να ρίξει το διαδίκτυο με μια γυμνή και επιμελημένα λογοκριμένη λήψη της που ανάρτησε σε κάθε κοινωνικό δίκτυο που γνωρίζει ο άνθρωπος με τα smartphones.

Σήμερα η Κιμ Καρντάσιαν επανέρχεται στο γυμνό με μια ανάρτηση επετειακή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η Κιμ Καρντάσιαν απελευθερώθηκε

Με λεζάντα της το #liberated η σύζυγος του Κάνιε Ουέστ μοιάζει να μην ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τα σχόλια της Μπετ Μίντλερ που της πρότεινε να "βάλει μια κάμερα μέσα της εάν θέλει να αποκαλύψει κάτι που δεν έχουμε δει από αυτή."

Μάστορας της πρόκλησης, η ΚΚ είναι ξανά γυμνή για να τιμήσει μια επέτειο που σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου εδώ και έναν αιώνα.

Ειλικρινά κουρασμένοι από τη συνήθεια της να μας επιδεικνύει τις καμπύλες της ας της υπενθυμίσουμε ότι εδώ και 15 χρόνια αυτή η επέτειος είναι μια ημέρα που θέλει να μας υπενθυμίσει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς και είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ανάμεσα σε άλλα.

Η Κιμ Καρντάσιαν πρέπει να μάθει όλα τα παρακάτω

1. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.

2. Δύο χρόνια αργότερα υιοθετήθηκε δύο χρόνια από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

3. Στη Γερμανία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1911, με πρωτοπόρο την θεωρητικό Κλάρα Τσέτκιν μαζί με 100 εκπροσώπους από 17 χώρες.

4. Ήταν μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση όταν η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία στη χώρα.

5. Στο πέρασμα του χρόνου η Ημέρα της Γυναίκας έχασε τον πολιτικοποιημένο χαρακτήρα της.

6. Για κάποιο λόγο που όσοι γνωρίζουν τις δυναμικές της εργασιακής αγοράς και την πατριαρχία των κοινωνικών δομών, η Ημέρα της Γυναίκας έγινε έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο.

7. Ήταν κάτι εντελώς άκυρο.

8. Το 1975 ο ΟΗΕ αποφάσισε να πάρει υπό την αιγίδα του την επέτειο για να αναδείξει τα προβλήματα των γυναικών στον κόσμο και να κάνει καμπάνια για τα ίσα δικαιώματα της.

9. Επίσης η Κιμ Καρντάσιαν, όταν ρίξει κανένα ρούχο επάνω της μπορεί να θυμίσει τον εαυτό της ότι όλα ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη το 1857 όταν εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας διαμαρτυρήθηκαν στις 8 Μαρτίου απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

10. Η Κιμ Καρντάσιαν πρέπει να ξέρει ότι οι συμπατριώτισσες της είχαν κάνει μια από τις πρώτες και εμβληματικές κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων του φύλου της.

11. Επιπλέον η Κιμ Καρντάσιαν, γυμνή ή ντυμένη, πρέπει να ξέρει ότι σήμερα τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τις γυναίκες που δεν περνάνε το χρόνο τους ποζάροντας με καλό φωτισμό.

12. Στη Σαουδική Αραβία, δόθηκαν δημόσια αξιώματα και ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους άντρες μόλις πέρσι.

13. Σε σύνολο 196 αρχηγών κρατών, υπάρχουν μόλις 19 γυναίκες.

14. Επιπλέον μόλις το 1/5 των κοινοβουλευτικών εδρών ανήκει σε γυναίκες.

15. Η Independent υπολόγισε ότι το μισθολογικό χάσμα θα γεφυρωθεί σε 118 χρόνια και κάτι.

16. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από του 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου μόνο οι 55 είναι γυναίκες.

17. Επιπλέον το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισημαίνει πως το παγκόσμιο γυναικείο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί κατά 1 δισεκατομμύριο την τελευταία δεκαετία.

18. Επιπλέον η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θέλει να μας υπενθυμίσει το έγκλημα της γυναικείας κακοποίησης και να μας υπενθυμίσει ότι γυναίκες και άντρες, είναι όλοι ίδιοι με διαφορετικά γεννητικά όργανα.

19. Περισσότερα από 120 εκατομμύρια γυναικών κάτω των 20 ετών έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

20. Μεγαλύτερο ποσοστό από το 1/3 των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία.

21. Για το 2016 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες-πρόσφυγες.

22. Γυναίκες που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, προκειμένου να σωθούν από τον πόλεμο, τις παραβιάσεις ή και τη στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

23. Γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με το δουλεμπόριο, την πορνεία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η Κιμ Καρντάσιαν δεν έχει ακόμη απαντήσει στο εάν γνωρίζει τι σημαίνει οτιδήποτε από τα παραπάνω. Ίσως όταν ντυθεί, το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά γυμνή στα κοινωνικά δίκτυα η Kιμ Καρντάσιαν

Google Doodle – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η θέση της στην ιστορία και στον 21ο αιώνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ