ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Rihanna και Beyoncé είναι οι γυναίκες που ηγεμονεύουν το Spotify

Rihanna και Beyoncé είναι οι γυναίκες που ηγεμονεύουν το Spotify

H Rihanna είναι η γυναίκα καλλιτέχνης που τα τραγούδια της έχουν ακουστεί περισσότερες φορές στο Spotify και η Αμερικανίδα Beyoncé είναι η αγαπημένη των γυναικών που κάνουν χρήση της υπηρεσίας του Spotify ανακοίνωσε η ιντερνετική πλατφόρμα μουσικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το τραγούδι Diamonds της Rihanna που κυκλοφόρησε το 2012, ακούστηκε στην υπηρεσία streaming του Spotify σχεδόν 240 εκατομμύρια φορές σε όλο τον κόσμο ενώ το τραγούδι FourFiveSeconds, στο οποίο και συνεργάστηκε με το πρώην Σκαθάρι, τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ και τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, παίχτηκε περισσότερες από 282 εκατομμύρια φορές.

Ωστόσο η Beyoncé είναι η αγαπημένη των ακροατριών της πλατφόρμας σύμφωνα με τις μετρήσεις του Spotify. Επιπλέον η γυναίκα που κάλεσε σε ακτιβιστικό Formation έρχεται πρώτη όσον αφορά τον αριθμό που έχουν ακουστεί τα τραγούδια της στις ΗΠΑ.

Ο ύμνος της στη συζυγική αγάπη στον οποίο συμμετέχει ο σύζυγός της, Jay Z, το Drunk in Love ακούστηκε περισσότερο από 180 εκατομμύρια φορές στη μουσική πλατφόρμα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι γυναίκες που τραγουδάνε στον κόσμο

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Αriana Grande είναι στη δεύτερη θέση δημοφιλίας και ακολουθούν oι Beyoncé, Ellie Goulding, Katy Perry, Lana Del Rey, Sia και Adele.

Μια απουσία δικαιολογημένη είναι και η μοναδική γυναίκα που έχει βραβευθεί δύο φορές με Grammy για καλύτερο album, η 27χρονη Αμερικανίδα Τaylor Swift καθώς αρνείται να δημοσιεύσει τη μουσική της στην πλατφόρμα, εκτιμώντας ότι οι καλλιτέχνες λαμβάνουν ελάχιστα ποσοστά επί των δικαιωμάτων τους με αντάλλαγμα τη μετάδοση των τραγουδιών τους.

To ίδιο επιχείρημα αντέταξε και η Βρετανίδα Adele που αποφάσισε να μην διαθέσει το τελευταίο της album 25 για streaming στην πλατφόρμα του Spotify, ωστόσο οι προηγούμενες δουλειές της 28χρονης record woman την φέρνουν στην όγδοη θέση παγκοσμίως αλλά και στις ΗΠΑ.

Οι γυναίκες που αγαπάνε να ακούνε οι γυναίκες στον κόσμο

1. Rihanna

2. Ariana Grande

3. Beyoncé

4. Ellie Goulding

5. Katy Perry

6. Lana Del Rey

7. Sia

8. Adele

9. Selena Gomez

10. Meghan Trainor

Οι γυναίκες που αγαπάνε να ακούνε οι γυναίκες στις ΗΠΑ

1. Beyoncé

2. Nicki Minaj

3. Ariana Grande

4. Rihanna

5. Lana Del Rey

6. Katy Perry

7. Ellie Goulding

8. Adele

9. Selena Gomez

10. Lorde

Bonus, το playlist του Spotify για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που είναι γεμάτο από φωνές –περίπου- θρυλικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ