ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η εντυπωσιακή συλλογή του Έλτον Τζον: 120.000 CD και 15.000 δίσκοι βινυλίου

Η εντυπωσιακή συλλογή του Έλτον Τζον: 120.000 CD και 15.000 δίσκοι βινυλίου
ΑP Photo

Μέχρι τώρα ξέραμε για την απίθανη συλλογή γυαλιών του Έλτον Τζον, ο μουσικός όμως έχει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή συλλογή: δίσκων βινυλίου και CD.

Σε συνέντευξή του στο περοδικό Goldmine, ο Άγγλος τραγουδιστής αποκάλυψε τον τεράστιο αριθμό άλμπουμ που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια.

«Έχω πάνω από 120.000 CD και 15.000 δίσκους βινυλίου», είπε. «Είναι αποθηκευμένοι στα ράφια του σπιτιού μου, ώστε να έχω πρόσβαση σε ό,τι θέλω, όποτε το θέλω» εξήγησε.

Όσον αφορά τη μορφή που προτιμά, όταν ακούει μουσική o σερ Έλτον Τζον τόνισε: «Προτιμώ σίγουρα τα LP».

Στη συνέντευξη ο Έλτον Τζον θυμήθηκε το πρώτο άλμπουμ που απέκτησε - ένα δίσκο της Ντόρις Ντέι που η μητέρα του τον αγόρασε ως ανταμοιβή μετά την επίσκεψή του σε οδοντίατρο για εξαγωγή δοντιού. Ωστόσο, είναι ένας δίσκος που δεν έχει πλέον.

«Πούλησα όλη την πρώτη μου συλλογή βινυλίου το 1989/90 για να συγκεντρώσω χρήματα, ώστε να μπορέσω να ιδρύσω το Ίδρυμα Elton John AIDS», διευκρίνισε.

Αποκάλυψε επίσης ποιος από τους πολλούς δίσκους βινυλίου είναι ο πιο πολύτιμος: «Ένα πρωτότυπο αντίτυπο του πρώτου άλμπουμ των Beatles, Please Please Me, με τη μαύρη και χρυσή ετικέτα της Parlophone».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ