ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Going South: To βιβλίο της Lorde με εντυπωσιακές φωτογραφίες από την Ανταρκτική

Going South: To βιβλίο της Lorde με εντυπωσιακές φωτογραφίες από την Ανταρκτική
ΑP Photo

Η τραγουδίστρια Lorde θα κυκλοφορήσει ένα φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι της στην Ανταρκτική.

Η 24χρονη τραγουδίστρια-τραγουδοποιός από τη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την έκδοσή του «Going South» βιβλίου με φωτογραφίες και σκέψεις της από την επίσκεψή της στην Ανταρκτική το 2019.

Η Lorde -κατά κόσμον Ella Marija Lani Yelich-O'Connor- και η φίλη της, Χάριετ Γουέρ επισκέφθηκαν την Ανταρκτική στις αρχές του 2019 μέσω του κυβερνητικού οργανισμού, Antarctica New Zealand.

«Η ήπειρος με συνεπήρε από τότε που ήμουν σε ηλικία που μπορούσα να διαβάσω», ανέφερε η Lorde σε newsletter προς τους θαυμαστές της. «Άρχισε να με ενδιαφέρει ξανά τα τελευταία χρόνια καθώς η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον ενισχυόταν και τα ερωτήματα για το πώς να αλλάξω τα προσωπικά και επαγγελματικά μου ίχνη σε αυτήν τη γη απασχολούσαν μεγάλο μέρος του χρόνου μου» τόνισε.

H Lorde και η φωτογράφος φίλη της κατέγραψαν το ταξίδι τους στην Ανταρκτική σε φωτογραφίες. «Όταν πήγα στην Ανταρκτική, δεν είχα αρχίσει να γράφω ξανά μετά την κυκλοφορία του Melodrama (το δεύτερο άλμπουμ της του 2017), είπε η τραγουδίστρια.

«Συνειδητοποίησα μετά το ταξίδι ότι αυτό που αναζητούσα ήταν μια επίσκεψη σε μία διαφορετική σφαίρα. Θα θυμάμαι πάντα αυτό το ταξίδι ως κορυφαία στιγμή της ζωής για πολλούς λόγους, αλλά είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που μου έδειξε τις απαρχές του νέου κόσμου που συνεχίζω να οικοδομώ και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα αρχίσω να σας τον δείχνω σύντομα», πρόσθεσε.

Το «Going South» με περισσότερες από 100 σελίδες με φωτογραφίες και κείμενα θα κυκλοφορήσει στα μέσα Φεβρουαρίου 2021.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν σε υποτροφία για έναν μεταπτυχιακό φοιτητή της Antarctica New Zealand που θα μελετήσει την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ