ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέα Υόρκη: Το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου άναψε και φέτος (pics)

Νέα Υόρκη: Το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου άναψε και φέτος (pics)
ΑP Photo

Για 88η φορά στην ιστορία το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου, αυτό στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης άναψε τα λαμπιόνια του σηματοδοτώντας την έναρξη της πιο παράξενης χριστουγεννιάτικης περιόδου στη σύγχρονη ιστορία.

Η τελετή ήταν πολύ διαφορετική από τις άλλες χρονιές. Ο κόσμος ελάχιστος, όλοι φορούσαν μάσκες και αντί για ένα μεγάλο πάρτι η όλη υπόθεση ήταν μια πολύ σύντομη διαδικασία.

Το ύψους 25 μέτρων δέντρο στολίστηκε με 50.000 πολύχρωμα φωτάκια και στην κορυφή του έχει ένα αστέρι από κρύσταλα Swarovski. Για την τελετή επιστρατεύτηκαν καλλιτέχνες όπως η Ντόλι Πάρτον και η Κέλι Κλάρκσον.

Το δέντρο θα παραμείνει αναμμένο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου και όσοι θελήσουν να το δουν από κοντά θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η πλατεία θα είναι κλειστή για το κοινό και θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία από τα οποία θα μπορεί κανείς να πλησιάσει και να δει το δέντρο. Όσοι βρεθούν εκεί θα πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκες και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ