ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Matrix 4, το Dune και όλα τα blockbusters της Warner θα βγουν σε streaming παράλληλα με το σινεμά

Matrix 4, το Dune και όλα τα blockbusters της Warner θα βγουν σε streaming παράλληλα με το σινεμά
imdb

Οι παράξενοι καιροί απαιτούν και δημιουργικές λύσεις. Ανταποκρινόμενο σε αυτό το αξίωμα, το κινηματογραφικό στούντιο της Warner Bros. ανακοίνωσε ότι το μοντέλο διανομής των ταινιών του για το 2021 αλλάζει ριζικά.

Όπου το επιτρέπει η πανδημία οι ταινίες θα προβάλλονται και στις αίθουσες. Ταυτόχρονα, όμως, θα κάνουν πρεμιέρα και στην streaming πλατφόρμα της HBO Max. Αυτό που αποφασίστηκε και για το «Wonder Woman 1984», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο HBO Max στις 25 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει τουλάχιστον 17 ταινίες, από το «The Little Things», το «Godzilla vs. Kong», το «The Conjuring: The Devil Made Me Do It» και το «Space Jam: A New Legacy» , μέχρι τα «Dune», «Matrix 4», «Mortal Kombat» και «Cry Macho» του Κλιντ Ίστγουντ.

Η Πρόεδρος της Warner Media, Αν Σάρνοφ, είπε σχετικά ότι αυτή η λύση είναι μία κίνηση ανάγκης, μία απάντηση στην πανδημία και θα ισχύσει μόνο για ένα χρόνο.

«Διανύουμε μία πρωτόγνωρη εποχή. Και οι πρωτόγνωρες εποχές θέλουν δημιουργικές λύσεις. Κανείς δεν επιθυμεί την επιστροφή του σινεμά στις αίθουσες και την μεγάλη οθόνη περισσότερο από εμάς. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι αίθουσες περιμένουν τις νέες κυκλοφορίες για να επιβιώσουν. Όμως, πόσες αίθουσες στην Αμερική θα μπορέσουν να ανοίξουν μέσα στο 2021;»

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι δυνατή μόνο στις ΗΠΑ. «Με αυτή την συμφωνία ενός έτους, μπορούμε να στηρίξουμε τους συνεργάτες μας και ταυτόχρονα να δώσουμε πρόσβαση στο κοινό που θα βρίσκεται αποκλεισμένο λόγω lockdown, ή στους θεατές που φοβούνται και δεν είναι έτοιμοι ακόμα να επιστρέψουν στις αίθουσες να δουν τις υπέροχες ταινίες μας του 2021. Για εμάς αυτή είναι μία win-win λύση», συμπλήρωσε η Σάρνοφ.

@Imdb

«Αυτό το υβριδικό μοντέλο διανομής θα μάς βοηθήσει να προωθήσουμε και να στηρίξουμε καλύτερα της ταινίες μας», πρόσθεσε και ο Διευθυντής της Warner Bros. Pictures, Τόμπι Έμεριχ. «Έχουμε ένα φανταστικό πακέτο ταινιών, που το υπογράφουν οι πιο ταλαντούχοι και πρωτοπόροι σκηνοθέτες της εποχής μας και για αυτό δηλώνουμε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε τη λύση να συναντήσουν το κοινό τους παγκοσμίως. Δεσμευόμαστε, όπως πάντα, να στηρίξουμε και την έξοδο των ταινιών μας στα σινεμά, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουμε και την μοναδική ευκαιρία της θέασης στο HBO Max».

Και τώρα; Πώς θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα στούντιο; Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Warner, με πρώτη τη Universal που κρατάει στα συρτάρια της τον 25o Τζέιμς Μποντ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ