ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάρολος και Καμίλα «κόβουν» το σχολιασμό στο Twitter - Μετά από απρεπή και εκφοβιστικά σχόλια

Κάρολος και Καμίλα «κόβουν» το σχολιασμό στο Twitter - Μετά από απρεπή και εκφοβιστικά σχόλια
ΑP Photo

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης αναγκάστηκαν να περιορίσουν τα σχόλια στο Twitter, μετά από διαδικτυακό εκφοβισμό που δέχθηκαν σε κάποιες αναρτήσεις τους.

Ο λογαριασμός τους, @Clarence House στο Twitter επιτρέπει τώρα μόνον στους χρήστες που τους ακολουθούν να απαντήσουν σε όσα ανεβάζουν ο Κάρολος και η Καμίλα.

Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι τα σχόλια έχουν περιοριστεί «επειδή ορισμένες δημοσιεύσεις παραβίασαν τις οδηγίες και τους κανόνες της οικογένειας για τα κοινωνικά δίκτυα». Στο Instagram τους δεν έχουν ακόμη απενεργοποιηθεί τα σχόλια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι κανόνες εκπονήθηκαν τον Μάρτιο του 2019, όταν η Κέιτ Μίντλετον σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και κυρίως η Μέγκαν Μαρκλ σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, ήρθαν αντιμέτωπες με κύμα μίσους εναντίον τους στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι το παλάτι του Κένσινγκτον ή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν φάνηκαν ποτέ να επιβάλλουν να τεθούν σε εφαρμογή οι οδηγίες αυτές. Ίσως αν το έκαναν, η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα είχε αναδειχθεί «στο πιο τρολαρισμένο άτομο παγκοσμίως το 2019»

Ο λογαριασμός Clarence House άρχισε να περιορίζει τη δυνατότητα σχολιασμού μετά την έναρξη προβολής της 4ης σεζόν της σειράς «The Crown» στο Netflix.

Ο νέος κύκλος της σειράς εξετάζει τα πρώτα χρόνια της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο παλάτι, το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σχέση του με την Καμίλα.

Μπερδεύουν τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα

Ενώ στη σειρά παρουσιάζονται πολλά γεγονότα λάθος, όπως ότι ο Κάρολος και η Καμίλα είχαν ερωτική σχέση όταν ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου παντρεύτηκε την Νταϊάνα, αυτό δεν εμπόδισε χρήστες των social media να εκλάβουν τη μυθοπλασία ως γεγονός και να επιτεθούν στην Καμίλα τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram.

«Η Δούκισσα, ειδικότερα, ήταν ο στόχος κάποιων πολύ δυσάρεστων σχολίων από ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει τη σειρά The Crown», είπε μια πηγή στο περιοδικό Hello!.

Μερίδα Βρετανών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Πολιτισμού, Όλιβ Ντόουντεν ζήτησαν από το Netflix να τοποθετηθεί «προειδοποίηση» πριν την έναρξη κάθε επεισοδίου του The Crown, ώστε οι θεατές να γνωρίζουν ότι είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Χωρίς την προειδοποίηση οι νεότεροι θεατές που δε βίωσαν τα γεγονότα, θα μπορούσαν να «μπερδέψουν τη φαντασία με την πραγματικότητα» εξήγησε, ενώ εκφράστηκαν παράπονα ότι η τέταρτη σεζόν της δραματικής σειράς παρουσιάζει τα γεγονότα με την ένδειξη «καλλιτεχνική αδεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ