ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιτίθεται στο streaming - «Καταστρέφουν τον κινηματογράφο»

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιτίθεται στο streaming - «Καταστρέφουν τον κινηματογράφο»
ΑP Photo

Ο Κρίστοφερ Νόλαν και η παραγωγός εταιρεία του Tenet, Warner Bros., ανέβαλαν τρεις φορές την πρεμιέρα της ταινίας, πριν αυτή βγει στους κινηματογράφους με πενιχρά εισπρακτικά αποτελέσματα. Ο Νόλαν, όμως,. ήταν αποφασισμένος ότι η ταινία του έπρεπε να παιχτεί στις αίθουσες.

Συνεπώς δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης επιτέθηκε στην εταιρία όταν έμαθε ότι για το 2021 σκοπεύει να διεθέτει τις ταινίες της ταυτόχρονα στις αίθουσες (όπου είναι ανοιχτές) και στην πλατφόρμα HBO Max.

Ο Νόλαν έδωσε συνέντευξη στο Entertainment Tonight και εξέφρασε ανοιχτά την αγωνία του για το μέλλον του κινηματογράφου: «Δεν το πιστεύω. Ειδικά τον τρόπο με τον οποίο το έκαναν», είπε ο Νόλαν. «Δεν ενημέρωσαν κανέναν. Για το 2021 έχουν κάποιους από τους κορυφαίους κινηματογραφιστές του πλανήτη, μερικούς από τους κορυφαίους ηθοποιούς, όλοι αυτοί δούλεψαν χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις γι αυτές τις ταινίες και περίμεναν να τις δουν στη μεγάλη οθόνη. Και όλη αυτή η δουλειά χαρίζεται στις υπηρεσίες streaming. Χωρίς να ερωτηθεί κανείς μας».

Σε άλλη συνέντευξη, στο The Hollywood Reporter, ο Νόλαν επιτέθηκε στο HBO Max, λέγοντας: «Κάποιοι από τους καλύτερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς κοιμήθηκαν το προηγούμενο βράδυ βράδυ πιστεύοντας ότι δουλεύουν για το καλύτερο στούντιο και ξύπνησαν μαθαίνοντας ότι δουλεύουν για την χειρότερη υπηρεσία streaming».

«Η Warner Bros. έχει έναν απίστευτο μηχανισμό για να φέρει τις ταινίες της σε όσο μεγαλύτερο κοινό γίνεται και τον καταστρέφει. Δεν καταλαβαίνουν καν τι χάνουν. Η απόφαση αυτή δεν έχει κανένα νόημα οικονομικά», συμπλήρωσε.

Ο Νόλαν είπε στο ET ότι πιστεύει ακόμα πως οι κινηματογραφικές αίθουσες θα ανακάμψουν και θεωρεί ότι το Χόλιγουντ χρησιμοποιεί την πανδημία για να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια με βραχυπρόθεσμο όφελος. «Είναι πολύ ατυχές», συμπλήρωσε. «Δεν είναι ο σωστός τρόπος να κάνει κανείς μπίζνες και καταστρέφει την υγεία της βιομηχανίας μας. Πιστεύω όμως, ότι μετά το εμβόλιο και όταν όλα επανέλθουν στην κανονικότητα, ο κόσμος θα αρχίσει και πάλι να πηγαίνει στις αίθουσες. Ο κόσμος αγαπάει το σινεμά και θα το δείτε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ