ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ιμάν: «Ο Ντέιβιντ ήταν η αληθινή μου αγάπη - Δεν θα ξαναπαντρευτώ ποτέ»

Ιμάν: «Ο Ντέιβιντ ήταν η αληθινή μου αγάπη - Δεν θα ξαναπαντρευτώ ποτέ»
ΑP Photo

Η Ιμάν μιλάει για τον Ντέιβιντ Μπόουι, το γάμο τους και πολλά άλλα σε συνέντευξή της στο Harper's Bazaar UK.

Η 65χρονη, η οποία παντρεύτηκε τον Μπόουι το 1992, λέει για το άλλο μισό της που έφυγε από τη ζωή το 2016: «Ο Ντέιβιντ είναι καθημερινά στις καρδιές και στο μυαλό μας, για όλους μας. Ξέρεις, αυτή ήταν η αληθινή μου αγάπη. Η κόρη μου με ρώτησε κάποτε αν θα παντρευόμουν ξανά και είπα: "Ποτέ"».

«Κρύβεται σε κοινή θέα. Οι θαυμαστές του είναι ακόμα κοντά, η μουσική του είναι ακόμα επίκαιρη. Και την ημέρα του θανάτου του, πήγα μια πεζοπορία και ένα μπλε πουλί (bluebird) πέταξε μπροστά μου. Ένα μπλε πουλί...» λέει, αναφερόμενη στους στίχους του τραγουδιού Lazarus, του τελευταίου που κυκλοφόρησε όσο ήταν εν ζωή ο θρύλος της ροκ, στους οποίους γίνεται αναφορά σε ένα bluebird.

https://www.instagram.com/p/CJqAZS9MFqC

Η Ιμάν προσθέτει για τη σχέση της με τον Μπόουι: «Δεν θα μπορούσε να ήταν πιο κανονική! Ήταν ένας πραγματικά καθημερινός γάμος».

«Ήταν ένας πολύ αστείος, ζεστός τζέντλεμαν. Ξέρετε, όλοι λένε ότι ήταν πρωτοπόρος, αλλά όχι, του άρεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να φοράει κλασικό κοστούμι τριών κομματιών. Είχε μια όμορφη, συνηθισμένη ζωή και αυτό ήταν υπέροχο. Μπορούσαμε να ζούμε στη Νέα Υόρκη, να παίρνουμε την κόρη μας από το σχολείο, να περπατάμε παντού… Εύχομαι να είχαμε περισσότερα χρόνια», πρόσθεσε το πρώην μοντέλο.

Η Ιμάν μιλά και για τη νέα της ζωή στην ύπαιθρο: «Είμαι πολύ κορίτσι της πόλης, αλλά τώρα εκτιμώ την ύπαιθρο. Πηγαίνω πεζοπορία κάθε μέρα. Έχω αυτήν την υπέροχη θέα στα βουνά που αλλάζει κυριολεκτικά κάθε λίγα λεπτά».

«Ο Ντέιβιντ ήταν ζωγράφος. η κόρη μου είναι ζωγράφος. Ποτέ δεν ζωγράφισα στη ζωή μου, οπότε το άρχισα. Έμαθα ότι δεν χρειάζεται να είμαι καλή σε κάτι για να αρχίσω να το κάνω. Απλά βγείτε από τον δικό σας τρόπο, προχωρήστε σε αυτό. Αισθάνομαι μοναξιά, αλλά είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που του αρέσει η παρέα του εαυτού του».

Στη συνέντευξη η Ιμάν διευκρινίζει ότι «είναι Αφρικανή και δεν φοβάται που μεγαλώνει». «Είναι προνόμιο, το ξέρετε» σημειώνει. Στη συνέχεια κάνει αναφορά στις προσπάθειες της με στόχο την καταπολέμηση του θεσμικού ρατσισμού και ότι επέμενε για τις ίδιες αμοιβές με τις λευκές συναδέλφους της.

«Είπα: "κάνω την ίδια δουλειά, δεν βλέπω τον λόγο για να πληρώνομαι λιγότερο"», εξήγησε και πρόσθεσε ότι αρνήθηκε να εργαστεί υπό αυτές τις συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ