ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζιλ Μπάιντεν: Η νέα ένοικος του Λευκού Οίκου ετοιμάζεται να τον ανακαινίσει

Τζιλ Μπάιντεν: Η νέα ένοικος του Λευκού Οίκου ετοιμάζεται να τον ανακαινίσει
ΑP Photo

Κάθε φορά που μια νέα Πρώτη Κυρία μετακομίζει στο Λευκό Οίκο, φέρνει αναπόφευκτα σε αυτόν και το προσωπικό της γούστο. Αυτό θα κάνει και η Τζιλ Μπάιντεν, η οποία ήδη σχεδιάζει μια εκτεταμένη ανακαίνιση στην Ανατολική Πτέρυγα.

Το TMZ αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του ομοσπονδιακά έγγραφα προμηθειών που δείχνουν ότι θα δαπανηθούν 1,2 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση των χώρων ανάπαυσης στο διώροφο κτίριο της Ανατολικής Πτέρυγας.

Εκεί βρίσκονται τα γραφεία της σημερινής Πρώτης Κυρίας, Μελάνια Τραμπ και πιθανώς θα περνά και η Τζιλ Μπάιντεν το χρόνο κατά τον οποίπο θα βρίσκεται στο Λευκό Οίκο. Αυτός ο χρόνος, βέβαια, δεν θα είναι πολύς, καθώς η ίδια έχει δηλώσει ότι σκοπεύτει να συνεχίσει να εργάζεται ως καθηγήτρια.

Μέρος της ανακαίνισης που είχε κάνει η Μελάνια Τραμπ. Το κόκκινο δωμάτιο του Λευκού Οίκου. (AP Photo)

Η ανακαίνιση περιγράφεται ως «ανανέωση χώρων ανάπαυσης στην Ανατολική Πτέρυγα» στο έγγραφο, ενώ θα πραγματοποιηθεί από μια τοπική εταιρεία στην Ουάσινγκτον με το όνομα Holmes Mechanical Contractors. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης αναφέρεται ότι θα είναι τα μέσα Μαϊου. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ύφος της ανακαίνισης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Τα ομοσπονδιακά έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης έναν «καθαρισμό ορκωμοσίας» με κόστος πάνω από 127.000 δολάρια. Επιπλέον, 44.000 δολάρια θα δοθούν για τον καθαρισμό των χαλιών και στα 132 δωμάτια του Λευκού Οίκου.

Η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, θα μετακομίσει στο Number One Obsarvatory Circle, που βρίσκεται στους χώρους του Αμερικανικού ναυτικού Παρατηρητηρίου.

Το οίκημα του 19ου αιώνα χτίστηκε για τον επιθεωρητή του Παρατηρητηρίου και υπήρξε κατοικία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έζησε εκεί από το 2008 έως το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ