ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έλτον Τζον, Στινγκ, Εντ Σίραν: Οι σταρ της βρετανικής μουσικής κατά της συμφωνίας για το Brexit

Έλτον Τζον, Στινγκ, Εντ Σίραν: Οι σταρ της βρετανικής μουσικής κατά της συμφωνίας για το Brexit
ΑP Photo

Μεγάλοι αστέρες της βρετανικής μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Έλτον Τζον, ο Στινγκ, ο Μπομπ Γκέλντοφ και ο Εντ Σίραν δήλωσαν ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «απέτυχε επαίσχυντα» αναφορικά με την εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.

Οι ίδιοι παρότρυναν την κυβέρνηση της χώρας τους να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διασφάλιση της βίζας και τα ταξίδια χωρίς γραφειοκρατία.

Τόνισαν ότι το εμπορικό σύμφωνο, που παρουσιάστηκε τα Χριστούγεννα, οδηγεί σε «επιπλέον κόστος» και δουλειά που θα «καθιστούσε πολλούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μη βιώσιμους, ειδικά για νέους αναδυόμενους μουσικούς που ήδη αγωνίζονται να κρατήσουν τα κεφάλια τους πάνω από το νερό, λόγω της απαγόρευσης για ζωντανή μουσική, εξαιτίας της Conid-19».

Ζήτησαν «ταξίδια χωρίς χαρτιά και γραφειοκρατία στην Ευρώπη για τους Βρετανούς καλλιτέχνες και τον εξοπλισμό τους».

Ένας από τους όρους που περιλαμβάνονται στην εμπορική συμφωνία είναι ότι οι μουσικοί και όσοι τους συνοδεύουν στις περιοδείες τους χρειάζονται ξεχωριστές θεωρήσεις για καθένα κράτος-μέλος της ΕΕ.

Πάνω από 100 γνωστές προσωπικότητες της μουσικής σκηνής υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή, που συντάχθηκε από την Εταιρεία Μουσικών και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Times».

«Βρετανοί μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και το προσωπικό υποστήριξής τους απογοητεύτηκαν δυστυχώς από την κυβέρνησή τους», ανέφερε η επιστολή. «Η συμφωνία που έχει γίνει με την ΕΕ έχει ένα κενό που πρέπει να είναι η απρόσκοπτη, ελεύθερη κυκλοφορία για τους μουσικούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ