ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Καλιφόρνια: Ακυρώνονται τα μουσικά φεστιβάλ Coachella και Stagecoach

Καλιφόρνια: Ακυρώνονται τα μουσικά φεστιβάλ Coachella και Stagecoach
ΑP Photo

Οι αρχές της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ακύρωσαν τα μουσικά φεστιβάλ Coachella και Stagecoach για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Λόγω της πανδημίας, ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας, δρ. Κάμερον Κάιζερ υπέγραψε διάταγμα για τη δημόσια υγεία για την ακύρωση του Coachella Valley Music and Arts και του Stagecoach Country Music Festival που προγραμματίζονταν για τον Απρίλιο του 2021. Ανυπομονούμε να διοργανωθούν ξανά οι εκδηλώσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κάμερον Κάιζερ στο Twitter.

Εξήγησε ότι η απόφαση «βασίστηκε στις ανησυχίες για αναζωπύρωση της πανδημίας της Covid-19 τόσο στην κομητεία Ρίβερσαϊντ όσο και παγκοσμίως».

Σύμφωνα την ανακοίνωση, και τα δύο Μουσικά Φεστιβάλ προσελκύουν «εκατοντάδες χιλιάδες παρευρισκόμενους από πολλές χώρες», γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Εάν εντοπιζόταν κρούσμα του Covid-19 σε αυτά τα φεστιβάλ, το φάσμα και ο αριθμός των παρευρισκομένων και η φύση του χώρου θα καθιστούσε ανέφικτο, αν όχι αδύνατο, να παρακολουθηθούν όσοι μπορεί να είχαν τεθεί σε κίνδυνο», διευκρίνισε ο Κάμερον Κάιζερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ