ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα διεκδικήσει τελικά ο Μόρισεϊ τη δημαρχία του Λονδίνου;

Θα διεκδικήσει τελικά ο Μόρισεϊ τη δημαρχία του Λονδίνου;
Facebook/ Morrisey

Ιδιαίτερος, εκκεντρικός, προκλητικός και ακτιβιστής, μήπως τώρα και πολιτικός; Ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος The Smiths, Μόρισεϊ, σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Λονδίνου και αν τελικά το αποφασίσει, θα είναι υποψήφιος με το κόμμα Animal Welfare, το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων.

“Πρέπει να υπάρχει μια κυβερνητική φωνή ενάντια στην κόλαση και την αρχαϊκή κοινωνική αδικία που υφίστανται τα ζώα στη Βρετανία, μόνο και μόνο επειδή τα ζώα αυτά δεν μιλούν τη δική μας γλώσσα” τόνισε ο βρετανός τραγουδιστής ενώ πρόσθεσε ότι τα σφαγεία είναι τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

“Αν είστε από αυτούς που πίνουν γάλα, τότε σίγουρα θα συγχωρείτε και αυτά τα βασανιστήρια που τους γίνονται” ενώ χαρακτήρισε τον διάσημο Άγγλο σεφ Τζέιμι Όλιβερ “κατά συρροή δολοφόνο των ζώων”.

Το Αnimal Welfare που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από τον καλλιτέχνη να είναι υποψήφιος, κάτι που μπορεί να συμβεί εάν και εφόσον συλλέξει 330 υπογραφές, δηλαδή δέκα από κάθε δήμο του Λονδίνου.

MORRISEY

O 56χρονος Στίβεν Πάτρικ Μόρισεϊ δεν είναι ένας κανονικός σταρ της μουσικής βιομηχανίας. Αιρετικός από πάντα έχει εναντιωθεί στην πολιτική της Θάτσερ αλλά και του Μπους, ενώ δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει ανοιχτά για όσα πιστεύει, είτε πρόκειται για τη σεξουαλικότητα, είτε για τη θρησκεία, είτε για τα συμφέροντα που οι ισχυροί εξυπηρετούν.

Ιδρυτικό μέλος των Smiths μέχρι και το 1988 όταν και ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του, ο Μόρισεϊ έχει χαρακτηριστεί από το ΝΜΕ τον έχει χαρακτηρίσει ως “o πιο επιδραστικός καλλιτέχνης όλων των εποχών” ενώ η Independent έχει γράψει ότι “οι περισσότεροι pop stars πρέπει να έχουν πεθάνει πριν φτάσουν στην φήμη που έχει αποκτήσει ο Μόρισεϊ στην διάρκεια της ζωής του”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ