ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Allen vs Farrow»: Μία σειρά-ντοκιμαντέρ για την πολύκροτη διαμάχη του πρώην ζευγαριού

«Allen vs Farrow»: Μία σειρά-ντοκιμαντέρ για την πολύκροτη διαμάχη του πρώην ζευγαριού
ΑP Photo

Το ΗΒΟ χρηματοδότησε μία σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Allen v. Farrow». Η σειρά αυτή έχει ως αντικείμενό της την περίφημη διαμάχη ανάμεσα στη Μία Φάροου και το Γούντι Άλλεν, τις κατηγορίες κατά του δεύτερου για σεξουαλική κακοποίηση και τη στάση των παιδιών τους.

Ανάμεσα στις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο Γούντι Άλεν έχει κατηγορηθεί και από την κόρη του, Ντίλαν, ότι την κακοποιούσε. Το μέρος της Ντίλαν πήρε και ο γιος του ζεύγους, Ρόναν Φάροου, ο οποίος βοήθησε να γίνουν οι αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο ίδιος ο Γούντι Άλεν αρνείται τα πάντα κι επικαλείται τις γνωματεύσεις ειδικών που εξέτασαν το παιδί, αλλά και το πικρό διαζύγιό του με τη Μία Φάροου που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε την ηθοποιό στο να τρέψει τα παιδιά τους εναντίον του.

Η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Γούντι Αλεν «Apropos of Nothing» αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το σκάνδαλο. Στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Hachette στην Νέα Υόρκη, δεκάδες υπάλληλοι προχώρησαν σε στάση εργασίας και ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί η διοίκηση δεν άκουσε τις αντιρρήσεις τους και συμφώνησε στο να κυκλοφορήσει το βιβλίο ενός «κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού».

Σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ είναι το δίδυμο των ερευνητών-ντοκιμαντεριστών Κέρμπι Ντικ και Εϊμι Ζίρινγκ. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβουαρίου και μετά θα ακολουθήσουν νέα επεισόδια κάθε Κυριακή.

Οι Ντι και Ζίρινγκ γύρισαν τη σειρά σε απόλυτη μυστικότητα. Πρόκειται για σκηνοθέτες που δεν αποφεύγουν την πρόκληση. Έχοντας κερδίσει ΕΜΜΥ, οσκαρικές υποψηφιότητες, τηλεοπτικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το σύνολο της καριέρας τους, οι ντοκιμαντερίστες έχουν ασχοληθεί με δύσκολα θέματα, όπως η σεξουαλική κακοποίηση στον αμερικανικό στρατό («The Invisible War»).

Η σειρά θα παρουσιάσει νέα ευρήματα της έρευνάς τους: δικαστικά αρχεία, home videos της οικογένειας, καταθέσεις μαρτύρων, αναλυτική συνέντευξη με τον τότε κατήγορο στην υπόθεση, αλλά και νέες δηλώσεις της Μία Φάροου, των Ντίλαν και Ρόναν Φάροου, καθώς και κοινών φίλων του πρώην ζευγαριού, όπως η Κάρλι Σάιμον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ