ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Ζήτησε συγγνώμη από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την Τζάνετ Τζάκσον

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Ζήτησε συγγνώμη από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την Τζάνετ Τζάκσον
Associated Press

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ζήτησε συγγνώμη από την τραγουδίστρια, σχεδόν 20 χρόνια μετά το χωρισμό τους.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε την Παρασκευή στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την Τζάνετ Τζάκσον για «ενέργειες» που λέει ότι συνέβαλαν σε «ένα σύστημα που προκρίνει τον μισογυνισμό και τον ρατσισμό».

«Έχω δει τα μηνύματα, τα tag, τα σχόλια και τις ανησυχίες και θέλω να απαντήσω», ανέφερε στη δήλωσή του ο τραγουδιστής. «Λυπάμαι βαθιά για τις στιγμές στη ζωή μου που οι πράξεις μου συνέβαλαν στο πρόβλημα, στις οποίες είπα κάτι που δεν έπρεπε ή δεν υπερασπίστηκα το σωστό».

Ο Τίμπερλεϊκ δεν ανέφερε στην δήλωσή του συγκεκριμένα παραδείγματα των ενεργειών που μετανιώνει, αλλά τα σχόλιά του έρχονται σε μια στιγμή που επανέρχονται στο δημόσιο διάλογο δύο διαφορετικές περίοδοι στην καριέρα του, που περιλαμβάνουν την Σπίαρς και την Τζάκσον.

Η Σπίαρς, η οποία βρίσκεται στη μέση μιας δικαστικής διαμάχης γύρω από τη νομική κηδεμονία της, βρήκε πολλούς υποστηρικτές μετά την πρεμιέρα του «Framing Britney Spears», ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει την καριέρα της τραγουδίστριας.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και ο Τίμπερλεϊκ έβγαιναν για αρκετά χρόνια κάτι που ήταν αναμφισβήτητα η κορυφή της καριέρας τους. Μέσω του ντοκιμαντέρ κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε τον χωρισμό τους για να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού και να δώσει ώθηση στη σόλο καριέρα του.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την εμφάνισή του με την Τζάνετ Τζάκσον στο Super Bowl το 2004. Στο περιστατικό, το πρώην μέλος του συγκροτήματος NSYNC έσκισε το σουτιέν της τραγουδίστριας, αποκαλύπτοντας έτσι κατά λάθος το στήθος της.

https://www.instagram.com/p/CLMxYbGhTno

«Θέλω συγκεκριμένα να ζητήσω συγγνώμη από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την Τζάνετ Τζάκσον, ατομικά στην κάθε μία, επειδή νοιάζομαι και σέβομαι αυτές τις γυναίκες και γνωρίζω ότι απέτυχα» είπε ο τραγουδιστής. «Επίσης νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω, εν μέρει, επειδή όλοι οι εμπλεκόμενοι αξίζουν κάτι καλυτερο και κυρίως επειδή αυτή είναι μια μεγαλύτερη συζήτηση στην οποία ολόψυχα θέλω να είμαι μέρος και να ωριμάσω από αυτή», συμπλήρωσε.

«Η βιομηχανία είναι ελαττωματική. Προωθεί τους άνδρες, ιδιαίτερα τους λευκούς άνδρες, προς την επιτυχία. Είναι σχεδιασμένη με αυτό τον τρόπο. Ως άνδρας σε μια προνομιούχα θέση, θέλω να το εκφράσω αυτό» είπε. «Εξαιτίας της άγνοιάς μου δεν το αναγνώρισα όλο αυτό, ενώ συνέβαινε στην ίδια μου τη ζωή, αλλά δεν θέλω ποτέ ξανά να επωφεληθώ επειδή "γκρεμίζονται" άλλοι», έγραψε ακόμη.

Ο Τίμπερλεϊκ είναι τώρα παντρεμένος με την ηθοποιό Τζέσικα Μπίελ, και έγινε πατέρας για δεύτερη φορά.

«Ξέρω ότι αυτή η απολογία είναι ένα πρώτο βήμα και δεν με απαλλάσσει από το παρελθόν. Θέλω να αναλάβω ευθύνη για τα δικά μου παραστρατήματα σε όλο αυτό όπως και να είμαι μέρος ενός κόσμου που ανυψώνει και στηρίζει». Πρόσθεσε: «Ενδιαφέρομαι βαθιά για την ευημερία των ανθρώπων που αγαπώ που έχω αγαπήσει. Μπορώ να τα πάω καλύτερα και θα το κάνω».

Justin Timberlake apologizes to Britney Spears and Janet Jackson by Sandra Gonzalez / CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ