ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στίβι Γουόντερ: Μετακομίζει στην Γκάνα

Στίβι Γουόντερ: Μετακομίζει στην Γκάνα
AP IMAGE

Ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ μετακομίζει στην Γκάνα.

Ο εμβληματικός και πολυβραβευμένος καλλιτέχνης μίλησε με την Όπρα Γουίνφρεϊ σε μια συνέντευξη εξηγώντας την απόφασή του, και αναφέροντας την πολιτική αναταραχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θέλω να δω αυτό το έθνος να ξανά χαμογελάει. Και θέλω να το δω πριν φύγω να μετακομίσω στην Γκάνα, γιατί αυτό θα κάνω».

Στην συνέχεια η Γουίνφρεϊ ρώτησε, «Θα μετακομίσεις μόνιμα στη Γκάνα;».

«Ναι», απάντησε ο τραγουδιστής, ο οποίος είναι γνωστός για επιτυχίες όπως το «You Are the Sunshine of My Life» και «I Just Called to Say I Love You».

Πρόσθεσε ότι «δεν θέλω να δω τα παιδιά των παιδιών μου να λένε, «σας παρακαλώ, δείξτε μου συμπάθεια. Σας παρακαλώ, σεβαστείτε με, να ξέρετε ότι είμαι σημαντικός, εκτιμήστε με. Τι είναι αυτά;» αναρωτήθηκε ο θρυλικός μουσικός.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στίβι Γουόντερ έχει πει ότι σκέφτεται να μετακομίσει στην αφρικανική χώρα. Το 1994, είπε ότι αισθάνθηκε πως εκεί υπήρχε «μεγαλύτερη αίσθηση κοινότητας» από ότι στις ΗΠΑ.

Ο Γουόντερ, γεννημένος στο Μίσιγκαν, έμαθε να παίζει πιάνο, ντραμς, και φυσαρμόνικα από την ηλικία των 9 ετών, και υπέγραψε στη Motown το 1961. Έκτοτε, έχει κερδίσει 25 βραβεία Grammy, ένα τιμητικό βραβείο και έχει υπάρξει υποψήφιος 74 φορές.

Stevie Wonder is moving to Ghana by Chloe Melas / CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ