ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Anima Latina: Διαδικτυακά με την Τέχνη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Anima Latina: Διαδικτυακά με την Τέχνη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με τη συναυλία Anima Latina και με τραγούδια που υμνούν τα συναισθήματα, την πάλη της καθημερινής ζωής, την απώλεια, τον έρωτα, την κοινωνική επανάσταση και την ομορφιά της νιότης, συνεχίζονται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, στις 21:00, οι προβολές μέσω Live Streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ https://www.cccc.gr/gr/live-streaming.

Τραγούδια από το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Ιταλία, τραγούδια παραδοσιακά, τραγούδια που αποτελούν ορόσημο της σύγχρονης λαϊκής παράδοσης, τραγούδια που μας φανερώνουν το πόσο ίδια είναι η ανθρώπινη ψυχή απ’ άκρη σ’ άκρη των ωκεανών.

Η Μαρία Κριτσωτάκη (φωνή), ο Δημήτρης Νεονάκης (κιθάρα) και ο Μιχάλης Αυλωνίτης (ηλεκτρικό μπάσο) αναζητούν και συνθέτουν επί σκηνής κομμάτια της λατινικής ψυχής μέσα από τα τραγούδια των Óscar Hernández Falcón (1891-1967), Álvaro Carillo (1921-1969), Ariel Ramirez (1921-2010), Paulinho da Viola, Chico Sanchez Ferlosio (1940-2003), Tomás Méndez (1927-1995) και των λαϊκών παραδόσεων της Ιταλίας και του Μεξικού.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από εδώ: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/maria-kritsotaki-world-music/

Οι ερμηνευτές

Μαρία Κριτσωτάκη - τραγουδίστρια/performer

Η Μαρία Κριτσωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλωσε σε ένα μουσικό περιβάλλον με ισχυρές καλλιτεχνικές επιρροές, καθώς οι γονείς της όντες καθηγητές μουσικής της εμφύσησαν της πρώτες της μουσικές γνώσεις. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε σπουδές κλασσικού βιολιού, ενώ από τα 6 της χρόνια ήταν ήδη μέλος της παιδικής και αργότερα νεανικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου.

Στην Αθήνα αποφοιτά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές στο σύγχρονο τραγούδι με την Έλλη Πασπαλά στο ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Jazz τραγούδι με τη Λουκία Παλαιολόγου αλλά και στο λυρικό είδος με τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου στο Ωδείο Athenaeum. Στην Ολλανδία ολοκληρώνει τις σπουδές της, Jazz Bachelor στο τραγούδι, στο «Prince Claus Conservatoire» με καθηγητές τους Floor van Zutphen, Francien van Tuinen, Renske Taminiau, Ruben Hein, Deborah J. Carter, και το 2017 επιλέγεται από την Ολλανδική ένωση εκπαιδευτών τραγουδιού (NVZ) να εκπροσωπήσει την Ολλανδία στο Young Professionals Programme στο πλαίσιο του ∆ιεθνούς Συνεδρίου Καθηγητών Φωνής (ICVT) που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη. Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει masterclasses από κορυφαίους μουσικούς της Jazz σκηνής της Νέας Υόρκης.

Η Μαρία έχοντας τραγουδήσει σε σκηνές και φεστιβάλ της Ολλανδίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, συμμετέχει σε παραγωγές με κύρια κατεύθυνση την jazz, την αυτοσχεδιαστική μουσική με παραδοσιακές επιρροές και παίρνει μέρος και σε avant garde performances στα πλαίσια του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Έχει συμμετάσχει στα Projects: «The Music Of Crete Revisited», «Rabbit’s Eye», «The Word We Live In», «Helianthus» και είναι μέλος της ομάδας ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Free The Soprano Player που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης και αποτελούν μέλη της οργανωτικής ομάδας του Freedom Day Jazz Festival. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μέρος στις θεατρικές παραγωγές «Κωλάζ» και «Γλυκά Φωνήεντα με Τηγανητές Πατάτες» ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη της μουσικής επιμέλειας.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα διδάσκει τραγούδι στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δημήτρης Νεονάκης - κιθάρα

Ο Δημήτρης Νεονάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σε ηλικία 15 ετών αρχίζει την ενασχόληση του με την κιθάρα και διδάσκεται θεωρητικά και κιθάρα από τον Άκη Τουρκογιώργη και τον Μάκη Αμπλιανίτη, ενώ παράλληλα παίρνει μαθήματα Κρητικού λαούτου από τον Γιάννη Ξυλούρη. Είναι μέλος των «Outward Bound» trio, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της free Jazz και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, και μαζί έχουν κυκλοφορήσει τα CD «Outward bound» από την Triple bath, «The path» από την Αγγλική Slam productions και μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσουν το τρίτο τους album σε συνεργασία με τον Ιρλανδό μπασίστα Ronan Guilfoyle.

Παράλληλα με αυτά, έχει κυκλοφορήσει μία προσωπική δουλειά με τίτλο «Λίθινο» και το δίσκο «Ο αετός και το φίδι» σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Σωκράτη Βακιρτζιάν. Από το 2016 μαζί με μια ομάδα συνεργατών, έχουν σχεδιάσει και διαθέσει στην αγορά τρεις mobile εφαρμογές, το Genius Clicks, το Genius Jamtracks και το PitchBop,

που σύντομα κέρδισαν την αποδοχή των χρηστών ως καινοτόμα εργαλεία για τη μελέτη της μουσικής. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Free The Soprano Player, που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης από το 2017.

Στις δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνονται συναυλίες ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού αλλά και συμπράξεις μουσικών με εικαστικούς, χορευτές, ηθοποιούς και καλλιτέχνες άλλων μορφών τέχνης, καθώς και σεμινάρια με θέμα τον αυτοσχεδιασμό στη μουσική. Εργάζεται ως μουσικός και διδάσκει Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει συμμετάσχει και συνεργαστεί σε ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις με πολλούς καλλιτέχνες.

Μιχάλης Αυλωνίτης - ηλεκτρικό μπάσο

Ο Μιχάλης Αυλωνίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Ασχολείται με τη μουσική από 7 χρονών παίζοντας πιάνο και κλασσική κιθάρα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και έχει σπουδάσει κλασσική αρμονία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με τον Ευάγγελο Κοκκόρη. Εργάζεται ως μουσικός εδώ και 20 χρόνια έχοντας παίξει σε πληθώρα συναυλιών από δημοτική μέχρι τζαζ και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για γκόσπελ κρουστά, τζαζ ενορχήστρωση και μουσικοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται κυρίως ως μπασίστας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καταξιωμένους οργανοπαίκτες όπως Κιούρτσογλου, Ανδρέου, Χατζηγεωργίου κ.ά. Κύριο μουσικό ενδιαφέρον του είναι η μάθηση και η κατανόηση μουσικών ιδιωμάτων από όλο τον κόσμο και η ενσωμάτωση τους στη σύγχρονη μουσική με σεβασμό στις παραδόσεις και τις αισθητικές καταβολές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ