ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λίαμ Νίσον για την επαναλειτουργία των σινεμά στη ΝΥ: «Είναι μια μέρα που θα μείνει αξέχαστη»

Λίαμ Νίσον για την επαναλειτουργία των σινεμά στη ΝΥ: «Είναι μια μέρα που θα μείνει αξέχαστη»
ΑP Photo

Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να πάνε σε κινηματογράφο την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους στη Νέα Υόρκη ήταν ο Λίαμ Νίλσον, ο οποίος προτίμησε έναν κινηματογράφο στο Upper West Side.

Ο ηθοποιός ήθελε να υποδεχθεί προσωπικά και να ευχαριστήσει τους Νεοϋορκέζους πρώτους θεατές της νέας του ταινίας «The Marksman». «Είναι μια μέρα που θα μείνει αξέχαστη», είπε στο περιοδικό The Hollywood Reporter.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και για όσους έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο, ενώ η πληρότητα των κινηματογράφων που άνοιξαν και πάλι στη Νέα Υόρκη πρέπει να φτάνει μόλις το 25%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς το όριο είναι μόλις 50 άτομα ανά αίθουσα.

Οι ιδιοκτήτες των αιθουσών υποχρεούνται να εξασφαλίζουν online διάθεση εισιτηρίων, να προβαίνουν σε αναβάθμιση των κλιματιστικών συστημάτων και των εξαερισμών και να μην διαθέτουν προϊόντα προς κατανάλωση.

@AP Photo

Το, έστω και υπό περιορισμούς, άνοιγμα του κλάδου στη Νέα Υόρκη και η προοπτική μερικής άρσης των περιορισμών στο Λος Άντζελες μέσα στις επόμενες εβδομάδες σημαίνει ότι τα στούντιο μπορούν να κρατήσουν τις ταινίες τους στο πρόγραμμα και να μην τις προσφέρουν διαδικτυακά, όπως λέει ο Τζόσεφ Μάσερ, πρόεδρος του τμήματος της Αμερικανικής Ένωσης Ιδιοκτητών Κινηματογράφων στην Νέα Υόρκη.

Αλλά με κάποιες λίγες εξαιρέσεις, όπως το «Godzilla vs Kong» που είναι προγραμματισμένο να προβληθεί στα τέλη Μαρτίου, δεν αναμένεται κίνηση μεγάλων ταινιών μέχρι τουλάχιστον τον ερχόμενο Μάιο.

Αρκετοί κινηματογράφοι παρέμειναν πάντως κλειστοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αλυσίδας Regal, της οποίας περισσότερες από 500 αίθουσες παρέμεναν κλειστές για τέσσερις μήνες σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ