ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν και Χάρι: Ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας έκανε το σχόλιο για το χρώμα του μωρού;

Μέγκαν και Χάρι: Ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας έκανε το σχόλιο για το χρώμα του μωρού;
ΑP Photo

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ, για τις ανησυχίες μέλους της βασιλικής οικογένειας για το χρώμα δέρματος του Άρτσι.

Το ζευγάρι άφησε να εννοηθεί ότι το παλάτι αρνήθηκε να δώσει τον τίτλο του πρίγκιπα στον μικρό Άρτσι και αυτή η άρνηση υπέκρυπτε ρατσιστικά κίνητρα. Το ζευγάρι, παρόλα αυτά, αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος ήταν εκείνος που είχε ανησυχίες για το χρώμα δέρματος του Άρτσι, λέγοντας ότι μια τέτοια αποκάλυψη θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε πολλές εικασίες, τόσο από το κοινό, όσο και από εκπροσώπους των ΜΜΕ στη Βρετανία και αλλού.

Μετά την προβολή της συνέντευξης στις ΗΠΑ η Όπρα Γουίνφρι αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Χάρι της ζήτησε να καταστήσει σαφές ότι δεν ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ ή ο πρίγκιπας Φίλιππος αυτοί που αναρωτιούνται για το χρώμα του δέρματος που θα έχει το μωρό.

Η παρουσιάστρια είπε ότι σοκαρίστηκε με τον ισχυρισμό του ζευγαριού, αλλά παρόλο που ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από το Χάρι, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες εκείνος αρνήθηκε να πει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, της είπε ότι ήθελε να καταστήσει σαφές ότι το πρόσωπο στο οποίο αναφερόταν δεν ήταν «ούτε η γιαγιά του ούτε ο παππούς του».

Με τον αποκλεισμό της Ελισάβετ και του Φίλιππου από το ίδιο το ζευγάρι, έμειναν, όπως γράφει η Daily Mail, λίγα άτομα που θα μπορούσαν να είχαν εκφράσει αυτή την ανησυχία, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Καρόλου, της Καμίλα, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της περιορίστηκαν να διαρρεύσουν ότι στενοχωρήθηκαν με όσα άκουσαν στην συνέντευξη του ζευγαριού και ότι τα ζητήματα περί φυλετικών διακρίσεων θα ερευνηθούν, ωστόσο άνθρωποι του παλατιού, όπως συμπληρώνει η Mail, αντέδρασαν έντονα στην κατηγορία, λέγοντας ότι ήταν πολύ άδικο να μπουν στο στόχαστρο μια σειρά ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

«Μόνο τέσσερις άνθρωποι μπορούσαν να το έχουν πει»

Ο βιογράφος του πρίγκιπα Καρόλου, Jonathan Dimbleby, μίλησε στο BBC Radio 4 και είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα είχε κάνει ένα τέτοιο σχόλιο ο διάδοχος του θρόνου. «Η επαγγελματική του ζωή έχει αφιερωθεί στο να φέρνει κοντά τους ανθρώπους, όχι να τους διαχωρίζει», είπε για τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο βασιλικός συντάκτης του ITV, Κρις Σιπ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Μέγκαν και του Χάρι στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν, περιόρισε τον κύκλο των ατόμων που θα μπορούσαν να είχαν κάνει το σχόλιο αυτό σε τέσσερα:

«Ήταν μια συνομιλία που είχε ο πρίγκιπας Χάρι με ένα από τα μέλη της οικογένειάς του. Πρέπει να είμαι σαφής εδώ, μου είπαν ότι δεν είναι η βασίλισσα ή ο Δούκας του Εδιμβούργου. Έτσι μένουν μόνο δύο μέλη της οικογένειας και οι γυναίκες τους», σχολίασε ο Σιπ.

«Είναι δουλειά μου να βρίσκω πληροφορίες, δεν πρόκειται να αποκαλύψω τις πηγές μου. Τα δύο άτομα που μένουν είναι είτε ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Κάρολος, είτε ο αδερφός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Ή οι γυναίκες τους», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ