ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2021: Με φυσική παρουσία, επίσημο ένδυμα και «πολλή προσοχή» θα γίνει η τελετή

Όσκαρ 2021: Με φυσική παρουσία, επίσημο ένδυμα και «πολλή προσοχή» θα γίνει η τελετή
Pixabay

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω κάτω στον προγραμματισμό των κινηματογραφικών βραβείων και η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα διεξαχθεί, τελικά, στις 25 Απριλίου με φυσική παρουσία.

Το επίσημο ένδυμα θα είναι υποχρεωτικό, όπως και πάντα εξάλλου, ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης.

Η βραδιά των Όσκαρ θα σκηνοθετηθεί για έκτη φορά από τον Γκλεν Γουάις, ειδικό σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και στην παραγωγή θα είναι ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, σκηνοθέτηε της ταινίας Contagion, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου.

«Το σχέδιό μας είναι, για φέτος, τα Όσκαρ να μοιάζουν σε ταινία και όχι σε τηλεοπτικό θέαμα», λένε ο Σόντερμπεργκ και οι υπόλοιποι παραγωγοί στο σχετικό δελτίο τύπου.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν, εξήγησε ότι η τελετή θα διεξαχθεί όχι μόνο στην αίθουσα του Dolby Theatre, αλλά παράλληλα και σε έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά του Λος Άντζελες. Προς το παρόν οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως ο σταθμός Union Station, διάσημος για την ισπανικού αποικιακού στιλ αρχιτεκτονική του, επελέγη προκειμένου να μπορέσουν οι καλεσμένοι να συμμετάσχουν στην τελετή, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Επιστολή η οποία εστάλη σε όλους τους υποψήφιους, ενημερώνει ότι θα πρέπει να έχουν φυσική παρουσία εφόσον επιθυμούν να παραλάβουν το βραβείο τους. Θα είναι αδύνατο να συμμετάσχουν στην τελετή ψηφιακά, όπως έγινε στην τελετή των Χρυσών Σφαιρών, στα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία κατέγραψε καταστροφικά νούμερα τηλεθέασης.

Τέλος, απευθυνόμενη σε όσους ανταποκριθούν στην πρόκληση να πάνε στον σιδηροδρομικό σταθμό Union Station, η Ακαδημία ότι θα υποβληθούν εκεί σε τεστ ανίχνευσης για Covid-19 και θα έχουν τα αποτελέσματα «εντός ενός λεπτού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ