ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2021: Το «Nomadland» κερδίζει και το βραβείο των Αμερικανών Παραγωγών

Όσκαρ 2021: Το «Nomadland» κερδίζει και το βραβείο των Αμερικανών Παραγωγών
imdb

Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών έδωσε τα δικά του βραβεία του, ψηφίζοντας το «Nomadland» ως την καλύτερη ταινία του 2021 και δίνοντας στο αριστούργημα της Κλόι Ζάο προβάδισμα για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Το «Nomadland» επικράτησε ανάμεσα στις υπόλοιπες 9 ταινίες της δεκάδας: Το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ, το «Οne Night in Miami» της Ρεγκίνα Κινγκ, το «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» του Άαρον Σόρκιν, το «Sound of Metal» του Ντάριους Μάρντερ, το «Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ, το «Borat Subsequent Moviefilm» του Τζέισον Γουόλινερ, το «Judas and the Black Messiah» του Σάκα Κινγκ, το «Promising Young Woman» της Έμεραλντ Φένελ, και το «Minari» του Λι Άϊζακ Τσανγκ.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών αποτελεί μια αρκετά καλή πρόβλεψη για το ποιο φιλμ θα αποσπάσει και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, καθώς οι προτιμήσεις των μελών της έχουν ταυτιστεί με εκείνες των μελών της Ακαδημίας 20 φορές μέσα στα 29 χρόνια του θεσμού.

Ανάμεσά τους το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι, το «The Shape of Water» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και το «The Hurt Locker» της Κάθριν Μπίγκελοου.

Υπήρχαν όμως φορές που το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών απέτυχε να «προβλέψει» το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, όπως πέρσι που ψήφισαν το «1917» του Σαμ Μέντες (ενώ το Όσκαρ κέρδισαν τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο) , αλλά και τη χρονιά του «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ.

Τηλεοπτικά, οι παραγωγοί επέλεξαν το «The Crown», ενώ το «The Queen’s Gambit» επικράτησε στις μίνι σειρές και το «Schitt’s Creek» στην κωμωδία.

Όλα τα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών

Καλύτερη Ταινία: «Nomadland»

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: «Soul»

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: «My Octopus Teacher»

Καλύτερη Δραματική Σειρά: «The Crown»

Καλύτερη Κωμική Σειρά: «Schitt’s Creek»

Καλύτερη Μίνι Σειρά: «The Queen’s Gambit»

Καλύτερη Ταινία για Τηλεόραση ή Streaming: «Hamilton»

Καλύτερη Non-Fiction Σειρά: «The Last Dance»

Καλύτερη Ζωντανή Σειρά ή Talk Show: «Last Week Tonight with John Oliver»

Καλύτερη Διαγωνιστική Σειρά: «RuPaul’s Drag Race»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ