ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σάρον Στόουν: Με κακοποίησε σεξουαλικά ο παππούς μου, με τη βοήθεια της γιαγιάς μου

Σάρον Στόουν: Με κακοποίησε σεξουαλικά ο παππούς μου, με τη βοήθεια της γιαγιάς μου
ΑP Photo

Μια απίστευτη αποκάλυψη κάνει η Σάρον Στόουν η οποία στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της, με τίτλο «The Beauty of Living Twice», γράφει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον παππού της.

Στο πολύ αποκαλυπτικό βιβλίο, η 63χρονη σήμερα Σάρον Στόουν αναφέρεται επίσης στο εγκεφαλικό που υπέστη πριν από 20 χρόνια αλλά και στη σεξουαλική κακοποίηση που λέει ότι υπέστη όταν ήταν ήταν παιδί από τον παππού της, με τη συνέργεια της γιαγιάς της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Σάρον Στόουν περιγράφει στο βιβλίο της πώς η ίδια και η αδερφή της οδηγήθηκαν σε ένα δωμάτιο μαζί με τον παππού τους, όταν ήταν παιδιά. Στη συνέχεια η γιαγιά τους κλείδωσε την πόρτα, και ο Κλάρενς Λόσον ασέλγησε πάνω τους.

Ήταν τέτοιος ο αντίκτυπος της υπόθεσης επάνω της που όταν ο παππούς της πέθανε, εκείνη ήταν 14 χρονών και θυμάται ότι πίεσε με το δάχτυλό της τη σορό μέσα στο φέρετρο, για να βεβαιωθεί ότι ήταν νεκρός:

«Με πλημμύρισε ξαφνικά ένα αίσθημα αλλόκοτης ικανοποίησης από το γεγονός ότι είχε επιτέλους είχε πεθάνει. Κοίταξα την Κέλι και εκείνη κατάλαβε. Ήταν 11 και αυτό είχε πια τελειώσει».

Την ίδια χρονιά με το θάνατο του παππού της, είχε ένα σοβαρό ατύχημα στην ιππασία που της άφησε ένα μεγάλο σημάδι στο λαιμό, το οποίο πλέον δεν είναι τόσο εμφανές λόγω των διορθωτικών πλαστικών επεμβάσεων.

«Αισθάνομαι περήφανη για τα σημάδια μου. Ακόμα κι αυτά που δεν μπορεί να δει κανείς», έχει πει η Στόουν.

Στα απομνημονεύματά της, η Στόουν μιλάει πολύ και για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας το 2001, όταν υπέστη εγκεφαλικό το οποίο έβαλε την ίδια της τη ζωή σε κίνδυνο.

Το όραμα μετά το εγκεφαλικό

Η ίδια περιγγράφει πώς μετά το εγκεφαλικό είχε ένα «όραμα» με τρεις αγαπημένους φίλους που είχαν φύγει από τη ζωή.

Τα τρία αυτά άτομα, τα οποία δεν κατονομάζει, «εμφανίστηκαν» δίπλα από το κρεβάτι της στα επείγοντα ενώ έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και την κάλεσαν να πάει κοντά τους.

Εκείνη αρνήθηκε, συνεχίζοντας τη μάχη για τη ζωή της.

«Το φως ήταν τόσο έντονο και μυστηριώδες. Ήθελα να μάθω τι είναι, να βυθιστώ μέσα του», λέει για εκείνες τις δύσκολες στιγμές. Την αμέσως επόμενη στιγμή όμως «αισθάνθηκε ξαφνικά σαν να την είχε κλωτσήσει στο στήθος ένα μουλάρι» και «έκανε την επιλογή να επιβιώσει».

Μετά από αυτή την εμπειρία η Στόουν λέει ότι αποφάσισε να γίνει οπαδός του Βουδισμού. «Έμαθα να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Το έμαθα από αυτή την εμπειρία θανάτου, από τη ζωή και από το να είμαι αυτό που αποκαλούν συχνά "η τελευταία ζωντανή σταρ του κινηματογράφου"», καταλήγει η ηθοποιός.

Η πανδημία την έκανε δυνατότερο άνθρωπο

Δύο δεκαετίες μετά το εγκεφαλικό και πλέον υγιής, η Στόουν πιστεύει ότι η υγειονομική κρίση που περνάει ο κόσμος την έχει κάνει ισχυρότερη, πιο γενναία και πιο ικανή να αντιμετωπίσει τραύματα του παρελθόντος: Τις αποτυχημένες της σχέσεις, τρεις αποβολές αλλά και την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί.

Στα απομνημονεύματά της η Στόουν στρέφεται επίσης κατά των «σεξουαλικών αρπακτικών» του Χόλιγουντ και αναφέρεται συγκεκριμένα αλλά όχι ονομαστικά σε έναν παραγωγό που την πίεσε να κάνει πραγματικό σεξ με έναν συμπρωταγωνιστή της, για να «σώσει» μια ταινία.

Ο εν λόγω ηθοποιός προσπάθησε μάλιστα μερικές φορές να της «την πέσει», ενθαρρυμένος από τη «μεγαλοφυή ιδέα» του παραγωγού, αλλά σύντομα κατάλαβε ότι δεν θα συνέβαινε τίποτα και τα παράτησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ