ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν και Χάρι: Η βασίλισσα τούς είχε προτείνει ελευθερίες αλλά αρνήθηκαν

Μέγκαν και Χάρι: Η βασίλισσα τούς είχε προτείνει ελευθερίες αλλά αρνήθηκαν
ΑP Photo

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δώσει στη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι αρκετές επιλογές σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσαν να έχουν μέσα στη βασιλική οικογένεια, όπως λέει ο ειδικός για θέματα μοναρχίας, Άντριου Μόρτον.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ανάμεσα στις επιλογές που έδωσε η Ελισάβετ στοπ ζευγάρι ήταν και να συνεχίσει η Μέγκαν την καριέρα της στην υποκριτική.

Σύμφωνα με τον Μόρτον, η βασιλική οικογένεια «τους έδωσε την ευκαιρία να πάνε προς όποια κατεύθυνση θέλουν». Μιλώντας στο podcast του Royally Obsessed, είπε: «Τους δόθηκε μεγάλος βαθμός ελευθερίας μέσα σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος. Τους είπαν: "Εδώ είναι τα εισιτήριά σας πρώτης θέσης, επιλέξτε σε ποια χώρα θέλετε να πάτε και θα σας κάνουμε πρεσβευτές για την Κοινοπολιτεία". Επίσης, είπαν στη Μέγκαν Μαρκλ ότι εάν δεν θέλει να ασχολείται εξ ολοκλήρου με τα βασιλικά καθήκοντα, θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα της. Της δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες», συμπλήρωσε.

Ο Μόρτον πιστεύει ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι δεν εξέτασαν αυτές τις επιλογές: «Νομίζω ότι κανείς τους δεν σκέφτηκε να αποδεχθεί την πρόταση της βασίλισσας. Νομίζω ότι αυτή η περίφημη προειδοποίηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ προς το Χάρι, εκείνο το "πρόσεχε τι κάνεις", μια φράση η οποία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανάμεσα στα δύο αδέλφια, πιθανότατα σήμαινε πολύ περισσότερα.

Νομίζω ότι ο Ουίλιαμ είχε καταλάβει πολύ καλύτερα από τον πρίγκιπα Χάρι ότι το να γίνεις μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι μια δύσκολη αποστολή. Μπορεί να σκεφτεί κανείς την Κέιτ Μίντλετον. Είναι Βρετανίδα, έχει μεγαλώσει με τις παραδόσεις, προφανώς ήταν αρχάρια σε κάτι τέτοιο, αλλά έχει μια πολύ υγιή και δυνατή οικογένεια. Η Μέγκαν δεν είχε τίποτα από αυτά. Είναι Αμερικανίδα και δεν είχε ιδέα τι σημαίνει βασιλική οικογένεια. Κατά κάποιον τρόπο ο Χάρι θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός σ' αυτό το θέμα και να περάσει λίγο περισσότερο χρόνο με τη Μέγκαν προτού αποφασίσει να της κάνει πρόταση γάμου. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να μάθει κάποιος πώς είναι η ζωή στη βασιλική οικογένεια».

Στη δήλωσή τους μετά την απόφαση να παραιτηθούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ανέφεραν ότι ήθελαν να «χαράξουν ένα προοδευτικό νέο ρόλο εντός του θεσμού». Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν την βασίλισσα Ελισάβετ και στην απάντησή τους πρόσφατα, μετά την ανακοίνωση της βασίλισσας ότι θα χάσουν τις βασιλικές χορηγίες τους, είπαν ότι θα συνεχίσουν να «υπηρετούν» τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ