ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ο παππούς μου προσπάθησε να πνίξει τη γιαγιά μου όταν ζούσα μαζί τους»

Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ο παππούς μου προσπάθησε να πνίξει τη γιαγιά μου όταν ζούσα μαζί τους»
ΑP Photo

Η διάσημη Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το οποίο συνέβη στην παιδική της ηλικία, σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Dr Oz.

Το περιστατικό συνέβη τα χρόνια την εποχή που εκείνη ζούσε με τη γιαγιά και τον παππού της.

«Με τη γιαγιά μου κοιμόμασταν μαζί. Ο παππούς μου ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο, στην άλλη πλευρά του τοίχου. Μία νύχτα σηκώθηκε από το κρεβάτι και ήρθε στο δωμάτιο μας. Όταν ξύπνησα από τις φωνές, είχε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της γιαγιάς μου, προσπαθώντας να την πνίξει. Ακόμα θυμάμαι πόσο δυνατά ούρλιαζε», περιέγραψε η Γουίνφρεϊ.

Η γιαγιά της προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια, καλώντας έναν τυφλό γείτονά τους, ενώ από τότε η γιαγιά της τοποθετούσε μία καρέκλα κάτω από το πόμολο, για να μην μπορεί να ανοίξει την πόρτα ο βίαιος παππούς της και μερικά τενεκεδένια δοχεία, ώστε να ξυπνήσει από τον θόρυβο.

Η συνέντευξη της Όπρα Γουίνφρει δόθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «What Happened to You?» σε συνεργασία με τον νευροεπιστήμονα Μπρους Πέρι, το οποίο αναφέρεται στα παιδικά τραύματα και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την μετέπειτα ζωή του ανθρώπου.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στα δύσκολα παιδικά της χρόνια και έχει εξομολογηθεί ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η μητέρα της ήταν υπηρέτρια και δεν είχε χρόνο να μεγαλώσει την κόρη της. Γι' αυτό η Γουίνφρεϊ πέρασε τα πρώτα της 6 χρόνια ζώντας με τη γιαγιά της. Αργότερα, η μητέρα της την πήρε πίσω και μετακόμισαν σε ένα γκέτο στο Μιλγουόκι.

Όταν η Όπρα ήταν 9 ετών, κακοποιήθηκε σεξουαλική από τα ξαδέλφια της, το θείο της και τον φίλο του. Σε ηλικία 14 ετών, έφυγε από το σπίτι επειδή είχε προβλήματα με τη μητέρα της. Στη συνέχεια, έμεινε έγκυος και γέννησε ένα πρόωρο μωρό που πέθανε λίγο μετά. Μετά από αυτό, η μητέρα της έστειλε την Όπρα να ζήσει με τον πατέρα της. Ήταν έτοιμος να πληρώσει για την εκπαίδευσή της, όταν σ στην ηλικία των 17 είχε ήδη κερδίσει διαγωνισμό για την ευγλωττία και έγινε φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί όπου σπούδασε επικοινωνία. Στην ίδια ηλικία, έγινε δημοσιογράφος του CBS και ξεκίνησε η καριέρα της ως η πιο διάσημη τηλεοπτική παρουσιάστρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ