ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πως το Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης έγινε μια ταινία για τη Wonder Woman

Πως το Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης έγινε μια ταινία για τη Wonder Woman

Για αναρίθμητους φαν των κόμικ της DC είναι ένα γεγονός. Για τη Warner Bros είναι ένα κοστοβόρο στοίχημα. Για τους κριτικούς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι μια αποτυχία. Με την πρεμιέρα να προσπαθεί να κάνει όσους περισσότερους κρότους μπορεί το πολυαναμενόμενο blockbuster του Ζακ Σνάιντερ μοιάζει καταδικασμένο από τους κριτικούς του κινηματογράφου.

Οι κριτικές είναι από χλιαρές και αδιάφορες έως πάρα πολύ κακές. Το Rotten Tomatoes της δίνει ένα 33% στην αξιολόγηση του, το Metacritic ένα 44% και το IMDB την δικαιώνει τόσο ύποπτα πολύ που ήδη στο Reddit μιλάνε για ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών εκ μέρους του studio που δίνουν επί πληρωμή αστεράκια στην ταινία όπου ο Μπεν Άφλεκ φοράει Gucci όταν δεν κάνει τον πλούσιο εκδικητή νυχτερίδα και ο Χένρι Κάβιλ φοράει το πρωί γυαλί οράσεως και το βράδυ κάπα.

Για το Entertainment Weekly η περιπέτεια είναι μια συρραφή από σκηνές CGI δράσης, το Vulture ενοχλείται από το σενάριο που χαρακτηρίζει ντροπιαστικό, τουλάχιστον. Το Time Out New York λέει πως η ταινία είναι μια φαρσοκωμωδία που ξεδιάντροπα υποστηρίζει ότι ένας υπερήρωας θα πεθάνει αν και οι υπερήρωες των κινηματογραφικών franchise δεν πεθαίνουν ΠΟΤΕ, το The Daily Beast συμπληρώνει ότι μετά το τέλος της περιπέτειας δράσης δεν θα θελήσεις να δεις ποτέ ξανά καμία περιπέτεια είτε του Batman, είτε του Superman, σίγουρα ποτέ τίποτα που θα έχει στον τίτλο του και τους δύο ήρωες μαζί και το Collider λέει ότι κάνει τόσο θόρυβο και είναι τόσο άχαρα θυμωμένη που καταπίνει τα πάντα στο πέρασμα της. “Γιατί, μα γιατί δεν μπορούμε να δούμε αυτό που απλά θελήσαμε; Μια περιπέτεια δράσης ανάμεσα σε δύο νευριασμένους υπερήρωες;” σχολιάζει το TIME.

Καθώς το Business Insider ήδη ψιθυρίζει ότι η ταινία της Warner Bros θα αποδειχθεί μια πολύ ακριβή αποτυχία φέρνοντας έσοδα που θα καταδικάσουν τους ήρωες της DC Comics σε υπερπροσπάθειες ώστε να σταθούν με αξιοπρέπεια και εισπράξεις απέναντι από εκείνους της Marvel και η Guardian κάνει λόγο για τον υπερσεξισμό της ταινίας όταν "η μόνη αξιοπρεπής ηρωίδα είναι η γυναίκα της υπόθεσης, με όπλο της μονάχα ένα λάσο -μια αλληγορία για τον ομφάλιο λώρο" υποψιάζεται η συντάκτρια, κάπως υπερβολικά, η Gal Gadot από το Ισραήλ μοιάζει να είναι και η μόνη που βγαίνει αλώβητη από τον χαμό που ο Batman και ο Superman κάνουν μεταξύ τους.

Η πραγματικής ιστορία της αναδυόμενης ηρωίδας

Η 30χρονη ήταν Miss Israel το 2004

https://www.instagram.com/p/p

Είναι παντρεμένη από το 2008 και μητέρα από το 2011

https://www.instagram.com/p/p

Έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές της υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα

https://www.instagram.com/p/p

Έχει σπουδάσει νομική

https://www.instagram.com/p/p

Θα ήταν ένα κορίτσι του Μποντ στο Quantum of Solace, τελικά ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα ως Gisele στο Fast & Furious

https://www.instagram.com/p/p

Γυρνάει τις δικές της σκηνές δράσης όταν της το επιτρέπουν και έχει αδυναμία στις μηχανές, ειδικά στη δική της 2006 Ducati Monster-S2R

https://www.instagram.com/p/p

Έκανε καθημερινά προπόνηση σηκώνοντας βάρη αλλά και κάνοντας kickboxing, kung fu kai jujitsu

https://www.instagram.com/p/p

Αναλαμβάνει να είναι μια Wonder Woman σε τουλάχιστον τρεις ακόμη ταινίες. Προφανώς είναι και η γυναίκα πίσω από δύο μεγάλους άντρες που μαλώνουν σαν μωρά στην ταινία που οι κριτικοί θα ήθελαν να είναι εκρηκτική χωρίς να εκπυρσοκροτήσει. Kapow!

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ