ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν Μαρκλ: Η πρώτη εμφάνιση μετά τη συνέντευξη στην Όπρα

Μέγκαν Μαρκλ: Η πρώτη εμφάνιση μετά τη συνέντευξη στην Όπρα

Το περασμένο Σάββατο, η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία περιμένει το δεύτερο παιδί της, έκανε την πρώτη εμφάνισή της, μετά την πολυσυζητημένο συνέντευξη στην Όπρα, σε μία εικονική ομιλία για το Global Citizen's VAX Live: The Concert to Reunite the World.

Γεμάτη αυτοπεποίθηση και πλέον φανερά πιο έμπειρη, η δούκισσα του Σάσεξ έστειλε το δικό της μήνυμα για την ισόνομη διάθεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και μίλησε για ισότιμη πρόσβαση στο εμβόλιο για την ασφάλεια όλων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του μωρού που κυοφορεί.

«Συγκεντρωθήκαμε απόψε επειδή ο δρόμος μπροστά μας γίνεται πιο φωτεινός. Ως πρεσβευτές της εκστρατείας του Vax Live, ο σύζυγός μου και εγώ πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία, την ασφάλεια και την επιτυχία όλων, ιδιαίτερα δε των γυναικών, οι οποίες έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από αυτήν την πανδημία», είπε η Μαρκλ.

«Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, σχεδόν 5,5 εκατομμύρια γυναίκες έχασαν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ και αναμένεται 47 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες, σε όλο τον κόσμο να βρεθούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας», συνέχισε.

«Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που σύντομα θα υποδεχτούμε μια κόρη. Είναι ένα αίσθημα χαράς που μοιραζόμαστε με εκατομμύρια άλλες οικογένειες σε όλο τον κόσμο.

Όταν το σκεφτόμαστε, αναλογιζόμαστε όλες τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, στα οποία πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και η υποστήριξη ώστε να μας οδηγήσουν στο μέλλον. Η μελλοντική τους ηγεσία εξαρτάται από τις αποφάσεις που παίρνουμε και τις ενέργειες που κάνουμε τώρα, για να τις οργανώσουμε και να προετοιμάσουμε όλους μας με σκοπό ένα επιτυχημένο, δίκαιο, συμπονετικό αύριο.

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι καθώς ανακάμπτουμε, θα ανακάμψουμε πιο δυνατοί. Ότι καθώς ξαναχτίζουμε, ξαναχτίζουμε μαζί. Ευχαριστώ» κατέληξε στο μήνυμά της, η δούκισσα του Σάσεξ.

Η 39χρονη Μέγκαν και ο 36χρονος πρίγκιπας Χάρι υπηρέτησαν ως πρεσβευτές της καμπάνιας, η οποία είχε ως στόχο να αυξήσει τις δωρεές και την κατανομή δόσεων εμβολίου σε πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο.

Την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή τα γενέθλια του 2χρονου γιου τους Άρτσι, κάλεσαν όσους τους παρακολουθούν να κάνουν τη δική του δωρεά στην ιστοσελίδα του Archewell Foundation. «Πολλοί από εσάς δωρίζετε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα εκ μέρους του Άρτσι. Συγκεντρώνετε χρήματα για όσους τα χρειάζονται περισσότερο και συνεχίζετε να το κάνετε ανιδιοτελώς. Είμαστε ευγνώμονες», είπαν Μέγκαν και Χάρι.

Πριν από την προβολή της συναυλίας, η Global Citizen ανέβασε ένα απόσπασμα από ομιλία του Χάρι, στο οποίο εξηγεί γιατί η εκστρατεία είναι τόσο σημαντική γι αυτόν.

«Τον τελευταίο χρόνο, όλοι έχουν βιώσει τόσες πολλές απώλειες και νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να θεραπευτούμε και να ανακάμψουμε πραγματικά είναι να το κάνουμε μαζί», είπε.

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του δούκα του Σάσεξ μετά την κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, στις 17 Απριλίου.

Στη συναυλία τραγούδησαν μεταξύ άλλων η Τζένιφερ Λόπεζ και οι Foo Fighters. Σε προηχογραφημένο βίντεο εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ. Μεταξύ των διάσημων καλεσμένων ήταν και οι Μπεν Άφλεκ, Ντέιβιντ Λέτερμαν, Τζίμι Κίμελ και Σον Πεν που ζήτησαν και αυτοί ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια για όλον τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ