ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κρις Κορνέλ: Συμβιβασμός της οικογένειας με το γιατρό του για το θάνατο του τραγουδιστή

Κρις Κορνέλ: Συμβιβασμός της οικογένειας με το γιατρό του για το θάνατο του τραγουδιστή
ΑP Photo

Η οικογένεια του Κρις Κορνέλ, διευθέτησε εξωδικαστικά την υπόθεση εναντίον γιατρού του, τον οποίο κατηγόρησε για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων στον τραγουδιστή της ροκ πριν από το θάνατό του.

Η χήρα του Κορνέλ, Βίκι, είχε ισχυριστεί ότι ο δρ Ρόμπερτ Κόμπλιν «εξ αμελείας» χορήγησε στον αρχηγό των Soundgardern φαρμακευτική συνταγή με «επικίνδυνες ψυχοτρόπες ουσίες».

Ισχυρίστηκε ότι τα φάρμακα οδήγησαν τον Κρις Κορνέλ σε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Ο Κορνέλ αυτοκτόνησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στο Ντιτρόιτ το 2017.

Τον περασμένο μήνα, επιτεύχθηκε διευθέτηση μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά οι όροι της παραμένουν εμπιστευτικοί.

Δικηγόρος της οικογένειας Κορνέλ εξήγησε ότι τα έγγραφα του δικαστηρίου θα παραμείνουν σφραγισμένα για την προστασία και την ασφάλεια της οικογένειας.

«Τα τελευταία χρόνια, διαδικτυακά troll και άλλα ασταθή άτομα παρενόχλησαν τους ενάγοντες, υπήρξαν απειλές κατά της ζωής και της ασφάλειας των παιδιών των Κορνέλ», γράφει η Μελίσα Λέρνερ σε δικαστικά έγγραφα, που επικαλείται το περιοδικό Rolling Stone.

Ο Κορνέλ ήταν τραγουδιστής και κιθαρίστας των συγκροτημάτων Soundgarden και Audioslave και είχε επίσης μια επιτυχημένη σόλο καριέρα. Ο 52χρονος βρέθηκε νεκρός τον Μάιο του 2017, λίγες ώρες μετά από συναυλία με τους Soundgarden.

Στη σορό του εντοπίστηκαν ίχνη αρκετών φαρμάκων, αλλά η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε ότι δεν συνέβαλαν στον θάνατό του.

Η οικογένεια του τραγουδιστή μήνυσε τον δρ Κόμπλιν τον Νοέμβριο του 2018, ισχυριζόμενη ότι είχε συνταγογραφήσει περισσότερες από 940 δόσεις του φαρμάκου κατά του άγχους Lorazepam στον Κορνέλ από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Μάιο του 2017.

Η οικογένεια υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά «θόλωσαν την κρίση του Κορνέλ και τον ανάγκασαν να εμπλακεί σε επικίνδυνες παρορμητικές συμπεριφορές που δεν μπορούσε να ελέγξει και του κόστισαν τη ζωή».

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ο δρ. Κόμπλιν αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία ή ευθύνη για τον θάνατο του Κορνέλ.

Δικαστής πρέπει ακόμη να εγκρίνει τα μέρη της συμφωνίας που αφορούν τα παιδιά του Κορνέλ. Τα έγγραφα αναφέρουν ότι για την υπόθεση θα διεξαχθεί δίκη, εάν αυτό δεν συμβεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ