ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φράνσες ΜακΝτόρμαντ και Ντέντζελ Ουάσινγκτον στον «Μάκβεθ» διά χειρός Τζόελ Κοέν

Φράνσες ΜακΝτόρμαντ και Ντέντζελ Ουάσινγκτον στον «Μάκβεθ» διά χειρός Τζόελ Κοέν
ΑP Photo/ΑP Photo

Τι θα περίμενε κανείς να δει από τη Φράνσες ΜακΝτόρμαντ μετά το Όσκαρ που κέρδισε φέτος για την ερμηνεία της στο Nomadland της Κλόε Ζάο; Σαίξπηρ, θα ήταν η πιο τολμηρή απάντηση. Και Σαίξπηρ θα είναι...

Η τόλμη ανήκει τόσο στους συντελεστές του εγχειρήματος, όσο και στην πλατφόρμα Apple TV+, η οποία προσπαθεί στα πρώτα της βήματα, να ορίσει τη θέση της σ' ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και μάλλον με αυτήν την παραγωγή θα τα καταφέρει και με το παραπάνω.

Η πλατφόρμα θέλει ν' απλώσει τη δύναμή της και προς τις ταινίες οσκαρικών προδιαγραφών και δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει περισσότερες τέτοιες προδιαγραφές από αυτές της νέας ταινίας που γράφει και σκηνοθετεί ο Τζόελ Κοέν, για πρώτη φορά μόνος, χωρίς τον αδελφό του, Ίθαν.

Η ταινία θα έχει τον τίτλο «The Tragedy of Macbeth» και ακολουθεί την πλοκή του «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ.

Πέρα απ' όσα μπορεί να δώσει στη σκηνοθεσία ο Τζόελ Κοέν, τα βλέμματα συγκεντρώνονται στο πρωταγωνιστικό δίδυμο: Ντενζέλ Ουάσινγκτον και Φράνσες ΜακΝτόρμαντ ως Λαίδη Μάκβεθ. Το καστ συμπληρώνουν οι Μπρένταν Γκλίσον, Κόρεϊ Χόκινς, Σον Πάτρικ Τόμας, Ραλφ Ίνεσον και Μπράιαν Τόμπσον.

Ακόμη δεν υπάρχει ημερομηνία προβολής, ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι η ταινία θα βγει πρώτα στις κινηματογραφικές αίθουσες από την A24 και στη συνέχεια θ' ανέβει στην πλατφόρμα της Apple TV+.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ