ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2021: Αρνητικό το τεστ ναρκωτικών του frontman των Maneskin

Eurovision 2021: Αρνητικό το τεστ ναρκωτικών του frontman των Maneskin
AP Photo/Peter Dejong

O frontman των Maneskin, οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές του διαγωνισμού της Eurovision για το 2021, υποβλήθηκε σε τεστ για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών αμέσως μετά την επιστροφή του συγκροτήματος στην Ιταλία και σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica, το αποτέλεσμα του τεστ ήταν αρνητικό.

Τα μέλη του συγκροτήματος από την Ιταλία, σε συνεννόηση με την EBU, ήθελαν εξαρχής να απαντήσουν οριστικά σε όσους, ανέφεραν ότι ο Damiano David μπορεί να έκανε χρήση κοκαΐνης κατά την διάρκεια της διαδικασίας της ψηφοφορίας της Eurovision.

Οι Maneskin με το τραγούδι «Zitti e buoni» έφεραν την Ιταλία στην κορυφή της Eurovision. Σε ένα βίντεο από τη βραδιά του διαγωνισμού φαίνεται να σκύβει προς το τραπέζι και το Twitter πήρε «φωτιά», κατηγορώντας τον για χρήση κοκαΐνης. Όταν ο 22χρονος τραγουδιστής ρωτήθηκε για το επίμαχο πλάνο, διέψευσε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

«Ο Τόμας (ο κιθαρίστας του συγκροτήματος) έσπασε ένα ποτήρι. Δεν κάνω ναρκωτικά, σας παρακαλώ παιδιά, μην το λέτε αυτό αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Damiano David.

Συγκεντρώνοντας 524 βαθμούς, η Ιταλία κατάφερε να μαγέψει εκατομμύρια τηλεθεάτες και να κερδίσει τη ψήφο τους, η οποία την έφερε στην κορυφή της τελικής κατάταξής ανάμεσα σε 26 χώρες, σε μια ψηφοφορία θρίλερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ