ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ποιήτρια Μάγια Αγγέλου και η αστροναύτης Σάλι Ράιντ σε νομίσματα των ΗΠΑ

Η ποιήτρια Μάγια Αγγέλου και η αστροναύτης Σάλι Ράιντ σε νομίσματα των ΗΠΑ

Οι απεικονίσεις είκοσι γυναικών που έγραψαν ιστορία θα κοσμήσουν αμερικανικά κέρματα. Το U.S. Mint, το αμερικανικό νομισματοκοπείο, θα αρχίσει να θέτει σε κυκλοφορία τα καινούργια μεταλλικά νομίσματα από το 2022 και θα ολοκληρώσει τη νέα σειρά quarter dollars (τέταρτο δολαρίου) το 2025. Οι δύο πρώτες πρωτοπόροι θα είναι η ποιήτρια Μάγια Αγγέλου και η αστροναύτης Σάλι Ράιντ.

Η βραβευμένη ποιήτρια Αγγέλου είναι γνωστή για τα έργα της και τον ακτιβισμό της για τα δικαιώματα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας φωνή στη Μαύρη κουλτούρα στην Αμερική.

Η αστροναύτης της NASA, Σάλι Ράιντ, είναι η πρώτη Αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα.

Οι δύο γυναίκες «άνοιξαν τον δρόμο για πολλές που ακολούθησαν και ενέπνευσαν νεαρές γυναίκες να συνεχίσουν την κληρονομιά τους... Είμαι χαρούμενη που είναι ανάμεσα στις πρώτες που έτυχαν αναγνώρισης», είπε το μέλος του Κογκρέσου, Μπάρμπαρα Τζιν Λι που παρουσίασε το πρόγραμμα επανασχεδιασμού των μεταλλικών νομισμάτων.

Το American Women Quarters Program δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει τα ονόματα των άλλων πρωτοπόρων γυναικών των οποίων οι απεικονίσεις θα κοσμήσουν τα κέρματα. Τόσο η Αγγέλου όσο και η Ράιντ θα εμφανιστούν στην πίσω πλευρά των κερμάτων ενώ στην μπροστινή πλευρά θα είναι η απεικόνιση του Τζορτζ Ουάσινγκτον «σχεδιασμένη με τρόπο διαφορετικό από την τρέχουσα εικόνα», όπως διευκρίνισαν από το U.S. Mint.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ